´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 577

Stiati ca... serval-ul gasit in ...

Stiati ca ...  serval-ul, gasit in mai multe parti din Africa, are picioare extraordinar de lungi pentru marimea corpului sau, picioare ce pot ajunge la 1 m lungime, in timp ce inaltimea corpului este de 50 cm la umar? Desi este o pisica de marime medie, vaneaza mamifere mici cum ar fi rozatoarele, iepurii sau pasarile.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2305 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... porcul etiopian gasit ...

Stiati ca ...  porcul etiopian, gasit in Africa, se angajeaza in lupte rituale in care se avanta cu capul inainte, ciocnindu-si capetele? Masculii cantaresc pana la 250 pounds, iar luptele intre ei pot fi violente si sangeroase. Femelele au doar 4 ugere, limitand numarul puilor. Fiecare purcelus are propriul sfarc si suge exclusiv numai din el. Chiar daca unul din purcelusi moare, ceilati nu sug din sfarcul devenit disponibil.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2306 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... yakul gasit in ...

Stiati ca ...  yakul, gasit in muntii Tibet-ului, masculii ajung la o lungime de 2,7 m cu o inaltime de 1,8 m, cantarind 545 kg? In ciuda imensitatii lor relative, sunt agili, sprinteni, cataratori siguri si buni innotatori strabatind ghetari si vai de munte. Exista Yaci salbatici si yaci domesticiti.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2307 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare caracatita descoperita vreodata cantarea 4 tone? A fost vanata in anul 1878, in nordul Oceanului Atlantic.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2308 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 574 575 576

577

578 579 580 »
«

»