Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 577

Stiati ca... narwhal protuberanta ca ...

Stiati ca ...  narwhal, protuberanta ca un colt de fildes dintr-o alveola dentara, este cea mai distinctiva caracteristica a acestei balene arctice? Acest colt este de fapt un dinte, ce ajunge la 3m lungime. Ingropat 38 cm in cap, coltul este drept ca o sageata, spiralat pana la 12cm de varf unde este lustruit si neted.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2305 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... puma o pisica ...

Stiati ca ...  puma, o pisica cu multe nume, ea fiind cunoscuta si ca cugarul, pantera sau leul de munte, in timpul vanatorii, foloseste forta labelor dinapoi pentru a se lansa inspre prada sa cu sarituri din fuga ce pot ajunge chiar la peste 12 m? Cresc pana la 2 m in lungime si traiesc intre 10 - 15 ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2306 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... serval-ul gasit in ...

Stiati ca ...  serval-ul, gasit in mai multe parti din Africa, are picioare extraordinar de lungi pentru marimea corpului sau, picioare ce pot ajunge la 1 m lungime, in timp ce inaltimea corpului este de 50 cm la umar? Desi este o pisica de marime medie, vaneaza mamifere mici cum ar fi rozatoarele, iepurii sau pasarile.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2307 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... porcul etiopian gasit ...

Stiati ca ...  porcul etiopian, gasit in Africa, se angajeaza in lupte rituale in care se avanta cu capul inainte, ciocnindu-si capetele? Masculii cantaresc pana la 250 pounds, iar luptele intre ei pot fi violente si sangeroase. Femelele au doar 4 ugere, limitand numarul puilor. Fiecare purcelus are propriul sfarc si suge exclusiv numai din el. Chiar daca unul din purcelusi moare, ceilati nu sug din sfarcul devenit disponibil.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2308 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 574 575 576

577

578 579 580 »
«

»