´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 578

Stiati ca... furnica poate cara ...

Stiati ca ...  furnica poate cara o povara de 10 ori mai grea decat greutatea propriului corp? Furnicile muncitoare traiesc de la un an la cinci ani; unele regine traiesc mai mult de 20 de ani. Cea mai mare colonie de furnici a fost gasita pe coasta Ishikari din Hokkaido: 306 milioane de furnici, cu 1080000 de regine in 45000 de musuroaie legate intre ele pe o arie de 2,7 kilometri patrati (o mila patrata).

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2309 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... narwhal protuberanta ca ...

Stiati ca ...  narwhal, protuberanta ca un colt de fildes dintr-o alveola dentara, este cea mai distinctiva caracteristica a acestei balene arctice? Acest colt este de fapt un dinte, ce ajunge la 3m lungime. Ingropat 38 cm in cap, coltul este drept ca o sageata, spiralat pana la 12cm de varf unde este lustruit si neted.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2310 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... puma o pisica ...

Stiati ca ...  puma, o pisica cu multe nume, ea fiind cunoscuta si ca cugarul, pantera sau leul de munte, in timpul vanatorii, foloseste forta labelor dinapoi pentru a se lansa inspre prada sa cu sarituri din fuga ce pot ajunge chiar la peste 12 m? Cresc pana la 2 m in lungime si traiesc intre 10 - 15 ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2311 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... serval-ul gasit in ...

Stiati ca ...  serval-ul, gasit in mai multe parti din Africa, are picioare extraordinar de lungi pentru marimea corpului sau, picioare ce pot ajunge la 1 m lungime, in timp ce inaltimea corpului este de 50 cm la umar? Desi este o pisica de marime medie, vaneaza mamifere mici cum ar fi rozatoarele, iepurii sau pasarile.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2312 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 575 576 577

578

579 580 581 »
«

»