´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 579

Stiati ca... porcul etiopian gasit ...

Stiati ca ...  porcul etiopian, gasit in Africa, se angajeaza in lupte rituale in care se avanta cu capul inainte, ciocnindu-si capetele? Masculii cantaresc pana la 250 pounds, iar luptele intre ei pot fi violente si sangeroase. Femelele au doar 4 ugere, limitand numarul puilor. Fiecare purcelus are propriul sfarc si suge exclusiv numai din el. Chiar daca unul din purcelusi moare, ceilati nu sug din sfarcul devenit disponibil.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2313 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... yakul gasit in ...

Stiati ca ...  yakul, gasit in muntii Tibet-ului, masculii ajung la o lungime de 2,7 m cu o inaltime de 1,8 m, cantarind 545 kg? In ciuda imensitatii lor relative, sunt agili, sprinteni, cataratori siguri si buni innotatori strabatind ghetari si vai de munte. Exista Yaci salbatici si yaci domesticiti.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2314 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare caracatita descoperita vreodata cantarea 4 tone? A fost vanata in anul 1878, in nordul Oceanului Atlantic.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2315 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... girafa este singurul ...

Stiati ca ...  girafa este singurul animal care isi poate introduce limba in ureche? Limba unei girafe adulte masoara peste 50 de centimetri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2316 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 576 577 578

579

580 581 582 »
«

»