´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 58

Stiati ca... balena de Groenlanda ...

Stiati ca ...  balena de Groenlanda (Balaena mysticetus) este un urias al marilor poate ajunge la lungimi 20 de metri si greutati de 70-130 de tone, fiind devansata in proportii doar de balena albastra? Traieste doar in apele arctice sau sub-arctice, spre deosebire de alte specii de balene care migreaza constant spre ape mai calde. Din pacate, este amenintata cu disparitia, ca multe alte specii de balene. Balena de Groenlanda este fara indoiala cel mai longeviv mamifer de pe Pamant. Cel mai batran exemplar cunoscut si studiat a fost o balena a carei varsta fost estimata la 211 ani. Intrucat tehnica de calculare a varstei are o acuratete de doar 20 %, se crede ca animalul poate avea undeva intre 180 si 250 de ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 229 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... scoica Quohog Arctica ...

Stiati ca ...  scoica Quohog (Arctica islandica) este o specie de scoica bivalvara, originara din Atlanticul de Nord, in special coastele Scotiei, comestibila, recoltata intensiv in scopuri comerciale. Ce e cu adevarat interesant la ea este durata de viata foarte indelungata: 3-4 sute de ani?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 230 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... viespea horror este ...

Stiati ca ...  viespea "horror" este o insecta descoperita in timpul unei expeditii pe insula indoneziana Sulawesi in 2011? Noua specie, denumita stiintific Megalara Garuda, este cunoscuta drept "Regina Viespiilor", "Viespea Razboinica" sau "Dragonul de Komodo al viespiilor". Acest Chuck Norris al insectelor (cum imi place sa-i spun) are o lungime de pana la 7 centimetri, iar coltii sai deschisi sunt mai lungi decat picioarele! Oamenii de stiinta cred ca aceste caracteristici ale viespii "horror" s-au dezvoltat in principal la masculi pentru a domina femela in timpul imperecherii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 231 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... monitorul verde de ...

Stiati ca ...  monitorul verde de copac are denumirea stiintifica de Varanus prasinus si traieste in Noua Guinee? Are lungimea corpului de 75-100 cm si este o specie arboricola. Hrana sa consta din insecte, oua de pasari, crabi si mici vertebrate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 232 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 55 56 57

58

59 60 61 »
«

»