´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 58

Stiati ca... monitorul dantelat este ...

Stiati ca ...  monitorul dantelat este o specia arboricola care traieste in Australia de Est? Are denumirea stiintifica de Varanus varius si se remarca prin corpul de culoare cenusie pe partea dorsala si galbena pe cea ventrala. Un exemplar adult poate ajunge la lungimea corpului de 1,5-2 m.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 229 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soparla fara membre ...

Stiati ca ...  soparla fara membre din Baja California (Mexic) are denumirea stiintifica de Anniella geronimensis si este o specie de vizuina? Este o soparla mica si subtire, are lungimea corpului de 10-15 cm si nu prezinta membre.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 230 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... monitorul lui Dumeril ...

Stiati ca ...  monitorul lui Dumeril din sud-estul Asiei are denumirea stiintifica de Varanus dumerilii? Un exemplar adult poate avea lungimea corpului de 1-1,3 m si este un bun inotator. Cand se scufunda in apa pentru a vana crabi isi inchide narile si inoata cu ajutorul cozii lungi si a celor patru membre. Pe sol vaneaza insecte, broaste testoase, pasari si oua de pasari.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 231 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... naparca este o ...

Stiati ca ...  naparca este o specie de soparla fara membre, are lungimea corpului de 30-50 cm si traieste in toata Europa, Asia de Vest si Africa de Nord-Vest? Are denumirea stiintifica de Anguis fragilis. Aceasta soparla este foarte rezistenta chiar si la veninuri, poate sta fara sa se hraneasca luni de zile. La noi in tara apare in zone umede la munte.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 232 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 55 56 57

58

59 60 61 »
«

»