´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 59

Stiati ca... soparla mexicana cu ...

Stiati ca ...  soparla mexicana cu margele este o specie in pericol de disparitie care traieste in vestul Mexicului? Are denumirea stiintifica de Heloderma horridum si poate avea lungimea corpului de 70-100 cm. Este o specie veninoasa terestra care isi sapa vizuini in pamant cu ajutorul membrelor groase si puternice. Cand este atacata sau isi prinde prada musca cu ajutorul coltilor ascutiti si crestati de pe maxilare si injecteaza veninul imediat.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 233 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soparla de sticla ...

Stiati ca ...  soparla de sticla europeana este o specie terestra de vizuina? Are denumirea stiintifica de Ophisaurus apodus, are lungimea corpului de 1-1,2 m, traieste in sud-estul Europei si vestul Asiei. Este cea mai mare specie de naparca si se aseamana foarte tare cu sarpele orb care are denumirea stiintifica de Anguis fragilis.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 234 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... mnitorul de nisip ...

Stiati ca ...  mnitorul de nisip are denumirea stiintifica de Varanus flavirufus si are lungimea corpului de 75-100 cm? Este o specie terestra de vizuina raspandita in Australia si sudul Noii Guinee. Este numita si monitorul lui Gould sau igoana lui Gould. Face parte din grupul celor 20 de specii de monitor din Australia, fiind cea mai mare dintre ele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 235 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... monitorul dantelat este ...

Stiati ca ...  monitorul dantelat este o specia arboricola care traieste in Australia de Est? Are denumirea stiintifica de Varanus varius si se remarca prin corpul de culoare cenusie pe partea dorsala si galbena pe cea ventrala. Un exemplar adult poate ajunge la lungimea corpului de 1,5-2 m.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 236 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 56 57 58

59

60 61 62 »
«

»