´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 59

Stiati ca... monitorul lui Dumeril ...

Stiati ca ...  monitorul lui Dumeril din sud-estul Asiei are denumirea stiintifica de Varanus dumerilii? Un exemplar adult poate avea lungimea corpului de 1-1,3 m si este un bun inotator. Cand se scufunda in apa pentru a vana crabi isi inchide narile si inoata cu ajutorul cozii lungi si a celor patru membre. Pe sol vaneaza insecte, broaste testoase, pasari si oua de pasari.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 233 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... naparca este o ...

Stiati ca ...  naparca este o specie de soparla fara membre, are lungimea corpului de 30-50 cm si traieste in toata Europa, Asia de Vest si Africa de Nord-Vest? Are denumirea stiintifica de Anguis fragilis. Aceasta soparla este foarte rezistenta chiar si la veninuri, poate sta fara sa se hraneasca luni de zile. La noi in tara apare in zone umede la munte.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 234 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... monitorul de Nil ...

Stiati ca ...  monitorul de Nil sau Varanus niloticus are lungimea corpului de 1,4-2 m si este o specie semiacvatica? Traieste in Africa si este frecvent vanat de crocodili si pitoni. Are coada lunga perfect adaptata pentru inot si corpul acoperit de solzi grosi ca niste margele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 235 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soparla fara urechi ...

Stiati ca ...  soparla fara urechi traieste in sud-estul Asiei si are denumirea stiintifica de Lanthanotus borneensis? Este o specie vulnerabila in pericol de disparitie, cu lungimea corpului de 40-45 cm. Soparla fara urechi stie sa inoate excelent, sapa vizuini in malurile raurilor cu membrele puternice prevazute cu gheare, are un mod de viata semiacvatic.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 236 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 56 57 58

59

60 61 62 »
«

»