´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 60

Stiati ca... soparla-crocodil din China ...

Stiati ca ...  soparla-crocodil din China traieste in provincia Kwangsi din estul Asiei? Are denumirea stiintifica de Shinisaurus crocodilurus si poate ajunge la lungimea corpului de 40-46 cm. Este o specie vulnerabila, considerata in pericol de disparitie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 237 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soparala-aligator din Arizona ...

Stiati ca ...  soparala-aligator din Arizona are denumirea stiintifica de Elgaria kingii si traieste in sud-vestul SUA si nord-vestul Mexicului? Are corpul lung si destul de ingust, acoperit de solzi luciosi, iar cele patru membre scurte. Poate ajunge la lungimea corpului de 19-31 cm.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 238 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... una din cele ...

Stiati ca ...  una din cele mai mari reptile din America de Nord este monstrul Gila care are denumirea stiintifica de Heloderma suspectum? Traieste in nordul Mexicului si sud-vestul SUA. Are dintii curbati ca la serpi, obisnuieste sa suiere si sa scuipe si chiar sa muste. Are lungimea corpului de 35-50 cm, capul lat, iar coada umflata pentru ca stocheaza grasimea. Membrele sunt puternice, au degete prevazute cu gheare tari si ascutite, perfect adaptate pentru sapat.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 239 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... Calmarul Humboldt este ...

Stiati ca ...  Calmarul Humboldt este o creatura marina a fost botezata dupa regiunea in care traieste, zona curentului Humbolt din estul Oceanului Pacific? Calmarul Humboldt este un pradator de dimensiuni mari (poate ajunge si la 2 m lungime) ce vaneaza in grupuri de pana la 1200 de indivizi, la adancimi de 200-700 metri. Calmarii comunica intre ei printr-o metoda uimitoare: schimbarea rapida a culorii. Oamenii de stiinta cred ca acestia sunt foarte inteligenti, sistemul de comunicare folosit fiind foarte complex. Calmarul Humboldt are 10 tentacule, fiecare fiind acoperit cu ventuze pe marginea carora sunt dispusi "dinti" ascutiti. Tentaculele sunt folosite pentru a prinde prada si pentru a inota, de obicei cu toate 10 tentaculele intinse, dandu-i calmarului un aspect conic. Cand ajunge la distanta optima fata de prada, o prinde cu 8 tentacule, iar cu celelalte doua o trage spre un cioc asemanator papagalului, ce poate sfasia cu usurinta carnea unui om. Calmarul Humboldt este cunoscut pentru agresivitatea sa fata de oameni, facand numeroase victime pana in prezent.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 240 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 57 58 59

60

61 62 63 »
«

»