´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 60

Stiati ca... monitorul de savana ...

Stiati ca ...  monitorul de savana are lungimea corpului de 1-1,8 m si traieste in Africa Centrala, de Sud si de Est? Are denumirea stiintifica de Varanus albigularis si este o specie terestra de vizuina. Hrana sa consta din pasari, melci, insecte si nevertebrate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 237 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soparla de sticla ...

Stiati ca ...  soparla de sticla rasariteana din sud-estul SUA nu are picioare si este o specie terestra de vizuina? Are lungimea corpului de 45-108 cm si este cunoscuta cu denumirea stiintifica de Ophisaurus ventralis. Are coada foarte sensibila, in caz de nevoie (pentru a scapa de pradatori) aceasta se desprinde de corp.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 238 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soparla-crocodil din China ...

Stiati ca ...  soparla-crocodil din China traieste in provincia Kwangsi din estul Asiei? Are denumirea stiintifica de Shinisaurus crocodilurus si poate ajunge la lungimea corpului de 40-46 cm. Este o specie vulnerabila, considerata in pericol de disparitie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 239 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soparala-aligator din Arizona ...

Stiati ca ...  soparala-aligator din Arizona are denumirea stiintifica de Elgaria kingii si traieste in sud-vestul SUA si nord-vestul Mexicului? Are corpul lung si destul de ingust, acoperit de solzi luciosi, iar cele patru membre scurte. Poate ajunge la lungimea corpului de 19-31 cm.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 240 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 57 58 59

60

61 62 63 »
«

»