´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 61

Stiati ca... crevetele-calugarita nu este ...

Stiati ca ...  crevetele-calugarita nu este nici crevete, nici calugarita, ci si-a primit numele din simplul motiv ca se aseamana cu ambele creaturi? Acesta este inarmat cu clesti destul de puternici incat sa despice degetul unui adult si este foarte inteligent. Este o creatura monogama si interactioneaza des cu "vecinii" sai. Crevetele-calugarita are cea mai buna vedere din lumea animala. Acesta este "dotat" cu 16 fotoreceptori, fata de 4, comparativ cu omul. Oamenii de stiinta au estimat accelerata loviturii este egala cu cea a unui glont de calibrul 22, putand cu usurinta sa sparga geamurile unui acvariu.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 241 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... miriapodul-dragon a fost ...

Stiati ca ...  miriapodul-dragon a fost descoperit abia in 2007 de catre un grup de cercetatori din Thailanda? Desmoxytes purpuroseaeste un miriapod de culoare roz care scuipa cianura! Astfel aproape orice pasare sau pradator care il "abordeaza" o sa aiba parte de socul vietii sau chiar de moarte. Ajuns la maturitate, acest miriapod roz atinge o lungime de 3 cm. Datorita abilitatii de a crea cianura, miriapodul-dragon miroase precum migdalele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 242 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... titanus giganteus sau ...

Stiati ca ...  titanus giganteus, sau gandacul Titan, este cel mai mare gandac si una dintre cele mai mari insecte din lume, adultii ajungand pana la 18 cm lungime? Oamenii de stiinta spun ca acesta este unul dintre cele mai misterioase creaturi din lumea animala. Acesta traieste in adancul padurilor tropicale din America de Sud si se aventureaza in afara habitatului normal doar in perioada de imperechere. Pana in prezent nu au fost gasite larve ale acestui animal, dar judecand dupa marimea gaurilor gasite in copaci, specialistii cred ca larva poate avea in jur de 30 cm lungime si 5 cm diametru. Larva se hraneste timp de cativa ani cu lemn aflat in putrefactie. Gandacul titan are un maxilar foarte puternic, fiind capabil sa rupa in doua un creion de lemn. Din fericire aceste nu prezinta un pericol pentru oameni. Contrar dimensiunilor, acest gigant al lumii insectelor poate zbura, insa nu direct de la sol, ci plonjand de pe crengile copacilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 243 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... centipedul amazonian urias ...

Stiati ca ...  centipedul amazonian urias este cel mai mare reprezentant al genului Scolopendra, adultul depasind adesea 30 cm? Acesta traieste in nordul si vestul Americii de Sud, dar si in Trinidad-Tobago, Jamaica si Insulele Virgine. Corpul centipedului urias este format din 21-23 de segmente rosii sau maro, cu tot atatea perechi de picioare. Aceasta insecta este carnivora, hranindu-se cu soparle, broaste, pasari mici, soareci, tarantule si chiar lilieci, pe care-i poate prinde din zbor. Acesta dieta este posibila datorita veninului puternic. Centipedul urias poate rani cu usurinta un om, provocandu-i umflaturi, febra si slabiciune. Chiar daca muscatura acestuia este extrem de dureroasa, este putin probabil sa fie fatala omului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 244 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 58 59 60

61

62 63 64 »
«

»