´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 61

Stiati ca... soparla fara urechi ...

Stiati ca ...  soparla fara urechi traieste in sud-estul Asiei si are denumirea stiintifica de Lanthanotus borneensis? Este o specie vulnerabila in pericol de disparitie, cu lungimea corpului de 40-45 cm. Soparla fara urechi stie sa inoate excelent, sapa vizuini in malurile raurilor cu membrele puternice prevazute cu gheare, are un mod de viata semiacvatic.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 241 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... monitorul de savana ...

Stiati ca ...  monitorul de savana are lungimea corpului de 1-1,8 m si traieste in Africa Centrala, de Sud si de Est? Are denumirea stiintifica de Varanus albigularis si este o specie terestra de vizuina. Hrana sa consta din pasari, melci, insecte si nevertebrate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 242 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soparla de sticla ...

Stiati ca ...  soparla de sticla rasariteana din sud-estul SUA nu are picioare si este o specie terestra de vizuina? Are lungimea corpului de 45-108 cm si este cunoscuta cu denumirea stiintifica de Ophisaurus ventralis. Are coada foarte sensibila, in caz de nevoie (pentru a scapa de pradatori) aceasta se desprinde de corp.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 243 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soparla-crocodil din China ...

Stiati ca ...  soparla-crocodil din China traieste in provincia Kwangsi din estul Asiei? Are denumirea stiintifica de Shinisaurus crocodilurus si poate ajunge la lungimea corpului de 40-46 cm. Este o specie vulnerabila, considerata in pericol de disparitie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 244 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 58 59 60

61

62 63 64 »
«

»