´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 63

Stiati ca... Chlamydoselachus anguineus cunoscut ...

Stiati ca ...  Chlamydoselachus anguineus, cunoscut sub numele de rechin gulerat, este un peste cartalaginos ce traieste in estul Oceanului Atlantic, sud-vestul Oceanului Indian si in vestul si estul Oceanului Pacific? La prima vedere, acest animal seamana mai mult cu un tipar decat cu un rechin. Numele de rechin gulerat vine de la cele sase perchi de fante branhiale din zona gatului, ce dau impresia unui guler. Ajuns la maturitate, masculul ajunge la 1 m lungime, in timp ce femela este mai mare, atingand si 1.5 m. Rechinul gulerat traieste la o adancime de pana la 1280 m si se hraneste cu cefalopode. Uneori, rechinul gulerat este mentionat ca fiind o fosila vie, in mare parte datorita faptului ca specia s-a schimbat foarte putin din vremurile preistorice pana in prezent.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 249 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... Chrysopelea cunoscut sub ...

Stiati ca ...  Chrysopelea, cunoscut sub numele de "sarpe zburator", traieste in sud-estul Asiei? Acesta este veninos, insa nu destul incat sa ucida un om. Acesta are abilitatea sa de a sari din copac in copac, planand prin aer. Cand este intr-un copac, sarpele zburator se taraste pana in varful unei crengi, isi pozitioneaza corpul in forma literei "J" si se apleaca inainte pentru a controla nivelul de inclinatie dorit pentru "zbor" si pentru aterizare. Odata ajuns in aer, sarpele isi "suge" stomacul tranformandu-si corpul intr-un fel de aripa concava. Desi nu au membre, acestia planeaza mai bine decat veveritele zburatoare sau alte animale "planor", fiind capabili sa parcurga distange si de 100 de metri dintr-un singur "zbor".

Curiozitati: Curiozitatea numarul 250 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... conform expertului in ...

Stiati ca ...  conform expertului in crocodili, Steve Irwin, cel mai mare crocodil din lume ar trai undeva in nordul Australiei si ar cantari 1.814 kg, avand 8.24 metri lungime? Se spune ca acesta stia chiar 2 crocodili de asemenea marimi insa niciodata nu a dezvaluit locatia exacta pentru a-i proteja.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 251 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai categorica ...

Stiati ca ...  cea mai categorica diferenta intre crocodil si aligator este format botului? Aligatorul are botul mai lat, in forma de "U", iar crocodilul are botul mai ingust si ascutit spre capat, asemanator literei "V".

Curiozitati: Curiozitatea numarul 252 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 60 61 62

63

64 65 66 »
«

»