´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 68

Stiati ca... primii crocodili au ...

Stiati ca ...  primii crocodili au aparut in urma cu 240 de milioane de ani, spre sfarsitul perioadei de maxima raspandire a reptilelor? Comparativ, primii umanoizi au aparut in urma cu 7 milioane de ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 269 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... majoritatea speciilor de ...

Stiati ca ...  majoritatea speciilor de crocodil de uscat au disparut in urma cu 65 de milioane de ani, spre sfarsitul mezozoicului? Crocodilii si aligatorii s-au dovedit mai adaptabili si au supravietuit.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 270 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... meduza are o ...

Stiati ca ...  meduza are o varsta de 505 milioane de ani? In timp ce ne apropriem de finalul topului, observam ca animele devin din ce in ce mai primitive. Asta datorita faptuli ca acum vorbim despre o perioada in istoria evolutiei in care animalele terestre nu existau deloc. Dar meduzele existau, chiar si acum peste jumatate de milion de ani. In 2007, cercetatorii de la Universitatea din Kansas au descoperit noi fosile de meduza, vechi de 505 milioane de ani, cu 200 de milioane de ani mai "tinere" decat stiam anterior. Asadar, nu este exclusa posibilitatea unor noi fosile care sa ne surprinda din nou cu longevitatea lor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 271 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... spongierii au o ...

Stiati ca ...  spongierii au o varsta de 760 de milioane de ani? Nu ne este limpede care este varsta reala a spongierilor, dar stim ca sunt destul de batrani incat sa fie considerati cele mai vechi creaturi de pe Pamant, in afara microorganismelor. Cea mai veche fosila a unui burete de mare a fost descoperita anul trecut si dateaza de acum 760 de milioane de ani. Aceasta a batut cu 25 de milioane de ani recordul unei alte fosile, descoperite in 2009. Asta ne face sa credem ca vom gasi fosile si mai vechi, insa un lucru este sigur: gasirea unei alte specii mai vechi decat spongierii este improbabila, deoarece aceste organisme simple par sa fie stramosii unor forme mult mai complicate de viata, inclusiv a primelor animale multicelulare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 272 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 65 66 67

68

69 70 71 »
«

»