´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 69

Stiati ca... meduza are o ...

Stiati ca ...  meduza are o varsta de 505 milioane de ani? In timp ce ne apropriem de finalul topului, observam ca animele devin din ce in ce mai primitive. Asta datorita faptuli ca acum vorbim despre o perioada in istoria evolutiei in care animalele terestre nu existau deloc. Dar meduzele existau, chiar si acum peste jumatate de milion de ani. In 2007, cercetatorii de la Universitatea din Kansas au descoperit noi fosile de meduza, vechi de 505 milioane de ani, cu 200 de milioane de ani mai "tinere" decat stiam anterior. Asadar, nu este exclusa posibilitatea unor noi fosile care sa ne surprinda din nou cu longevitatea lor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 273 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... spongierii au o ...

Stiati ca ...  spongierii au o varsta de 760 de milioane de ani? Nu ne este limpede care este varsta reala a spongierilor, dar stim ca sunt destul de batrani incat sa fie considerati cele mai vechi creaturi de pe Pamant, in afara microorganismelor. Cea mai veche fosila a unui burete de mare a fost descoperita anul trecut si dateaza de acum 760 de milioane de ani. Aceasta a batut cu 25 de milioane de ani recordul unei alte fosile, descoperite in 2009. Asta ne face sa credem ca vom gasi fosile si mai vechi, insa un lucru este sigur: gasirea unei alte specii mai vechi decat spongierii este improbabila, deoarece aceste organisme simple par sa fie stramosii unor forme mult mai complicate de viata, inclusiv a primelor animale multicelulare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 274 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... nautilul are o ...

Stiati ca ...  nautilul are o varsta de 500 de milioane de ani? Jumatate de milion de ani. De atata vreme nautilul traieste pe Pamant, supravietuind tuturor extinctiilor ce a resetat viata pe pamant de-a lungul evolutiei. Insa, acest batran cefalopod este amenintat cu disparitia. De ce? Datorita omului. Se pare ca ne plac foarte mult cochiliile spiralate si le folosim pentru decor. Le "vanam" excesiv, astfel incat, in locurile unde se prindeau sute sau mii pe zi, acum se prind doar unul sau doi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 275 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... crabul potcoava are ...

Stiati ca ...  crabul potcoava are o varsta de 445 milioane de ani? Crabii potcoava sunt printre cele mai cunoscute specii de "fosile vii", care au ramas practic neschimbati de o uimitoare perioada de 445 de milioane de ani. In 2008, oamenii de stiinta canadieni au descoperit o fosila din acea perioada, cu toate ca stiam deja ca aceasta specie este una dintre cele mai vechi de pe pamant. Insa, noutatea a constat in faptul ca aceasta fosila a dovedit ca specia este cu 100 de ani mai veche decat se credea anterior.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 276 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 66 67 68

69

70 71 72 »
«

»