´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 70

Stiati ca... celacantul are o ...

Stiati ca ...  celacantul are o varsta de 360 de milioane de ani? Celacantul a fost considerat un animal disparut. Disparut de milioane de ani chiar. Asta pana in 1938, cand am gasit unul. De atunci oamenii de stiinta au studiat acest peste, extrem de rar si pe cale de disparitie, cu mare interes deoarece acesta este foarte asemanator cu pestii din care au evoluat primele vertebrate terestre. Este unul dintre putinele specii de animale, si singura care inca mai exista, care ne poate ajuta sa intelegem modul in care a evoluat... ei bine, cam orice animal.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 277 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... lampetra are o ...

Stiati ca ...  lampetra are o varsta de 360 de milioane de ani? Lampetra, cunoscuta si sub numele de petromizon, chiscar, hadina sau sugaci, este un peste-parazit asemanator cu tiparul. Acest sugaci are o gura circulara dotata cu zeci de dinti ascutiti, folositi sa strapunge solzii pestilor pentru a le suge sangele. Acest vampir maritim inoata in apele Pamantului inca din Paleozoic. In 2006, oamenii de stiinta au studiat o fosila veche de 360 de milioane de ani si au descoperit ca era, in esenta, la fel ca lampetrele din ziua de azi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 278 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... crevetele mormoloc are ...

Stiati ca ...  crevetele mormoloc are o varsta de 220 de milioane de ani? Chiar daca aceasta specie cutreiera pamantul de peste 200 de milioane de ani, este clasificata ca fiind pe cale de disparitie. Isi va incheia oare existenta inainte de generatia actuala de oameni? Poate ca nu. In 2010, oamenii de stiinta au descoperit o trasatura unica ce ofera acestor creaturi o sansa la supravietuire. Se pare ca ouale lor pot sta uscate si latente pentru perioade foarte lungi de timp, si pot "invia" cand sunt rehidratate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 279 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... sturionul are o ...

Stiati ca ...  sturionul are o varsta de 200 de milioane de ani? Sturionul este de fapt un termen generic pentru mai multe specii care au existat in ultimii 200 de milioane de ani (morun, nisetru, pastruga, cega, sip, viza, caluga etc). Insa, in ciuda varstei si rezistentei, aproape toate speciile de sturion sunt amenintate cu disparitia datorita celui mai mare pradator al ei: omul. Sturionii sunt prinsi pentru icrele lor, din care se face caviar. Veste buna este ca sturionul este capabil sa depuna milioane de icre. Veste proasta este ca oamenii le tot mananca.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 280 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 67 68 69

70

71 72 73 »
«

»