´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 71

Stiati ca... crevetele potcoava are ...

Stiati ca ...  crevetele potcoava are o varsta de 200 de milioane de ani Cea mai veche specie de crevete. Acesta a scapat neatins de evolutie si nu s-a schimbat deloc in ultimii 200 de milioane de ani. Stim asta deoarece fosilele gasite de arheologi arata identic cu crevetii potcoava care inoata in ocenele lumii in prezent.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 281 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cercetatorii spun ca ...

Stiati ca ...  cercetatorii spun ca rechinul Goblin are o varsta de 118 milioane de ani? Rechinul Goblin este o specie de rechin abisal si este una dintre cele mai infricosatoare animale din lumea acvatica. Din fericire pentru noi, rechinul Goblin traieste in pe fundul oceanului si foarte rar se incumeta sa-si paraseasca habitatul. Tocmai din acest motiv, oamenii au vazut acest rechin de foarte putine ori, desi cutreiera ocenele de peste 100 de milioane de ani. In 2007, un rechin Goblin a fost prins viu pentru prima oara in Japonia, insa a murit in cateva zile. Totusi, oamenii de stiinta au reusit sa examineze specimenul si au aflat mai multe lucruri despre aceasta fosila vie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 282 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... puiul denumit joey ...

Stiati ca ...  puiul (denumit "joey", la fel ca la canguri) traieste in marsupiu in jur de 6 luni, dupa care se bazeaza pe laptele mamei inca 2 luni? La varsta de 1 an jumatate se pot reproduce in salbaticie si poate trai pana la 10 ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 283 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... sezonul de imperechere ...

Stiati ca ...  sezonul de imperechere la quokka incepe din ianuarie si dureaza pana in martie, insa se poate prelungi si pana in august? Femela quokka naste un singur pui dupa doar o luna de gestatie, insa poate naste de doua ori pe an.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 284 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 68 69 70

71

72 73 74 »
«

»