´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 71

Stiati ca... rechinul gulerat are ...

Stiati ca ...  rechinul gulerat are o varsta de 150 de milioane de ani? Rechinul gulerat reprezinta cea mai veche specie de rechin care inca exista. Datorita varstei inaintate, rechinul gulerat este mai putin evoluat decat rudele sale "moderne", corpul sau aratand ca o combinatie de rechin si tipar. La fel ca rechinul Goblin, rechinul gulerat este o specie abisala, traind pe fundul oceanului si, desi sunt capturati uneori din greseala, sunt vazuti foarte rar de oameni.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 281 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... furnica de pe ...

Stiati ca ...  furnica de pe Marte are o varsta de 120 de milioane de ani? Singura creatura terestra din acest top, "Furnica de pe Marte" este probabil una dintre primele descendente ale furnicilor din ziua de astazi. Martialis heureka nu a reprezentat doar descoperirea unei noi specii de furnica, ci si un gen cu totul nou si o noua subfamilie, una primitiva, preistorica, una care a existat acum 120 de milioane de ani, la inceputul evolutiei furnicilor. Pana in prezent oamenii de stiinta au descoperit un singur exemplar din aceasta specie, in resturile de vegetatie moarta de pe solul padurii amazoniene din zona Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuaria din Brazilia.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 282 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... crevetele potcoava are ...

Stiati ca ...  crevetele potcoava are o varsta de 200 de milioane de ani Cea mai veche specie de crevete. Acesta a scapat neatins de evolutie si nu s-a schimbat deloc in ultimii 200 de milioane de ani. Stim asta deoarece fosilele gasite de arheologi arata identic cu crevetii potcoava care inoata in ocenele lumii in prezent.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 283 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cercetatorii spun ca ...

Stiati ca ...  cercetatorii spun ca rechinul Goblin are o varsta de 118 milioane de ani? Rechinul Goblin este o specie de rechin abisal si este una dintre cele mai infricosatoare animale din lumea acvatica. Din fericire pentru noi, rechinul Goblin traieste in pe fundul oceanului si foarte rar se incumeta sa-si paraseasca habitatul. Tocmai din acest motiv, oamenii au vazut acest rechin de foarte putine ori, desi cutreiera ocenele de peste 100 de milioane de ani. In 2007, un rechin Goblin a fost prins viu pentru prima oara in Japonia, insa a murit in cateva zile. Totusi, oamenii de stiinta au reusit sa examineze specimenul si au aflat mai multe lucruri despre aceasta fosila vie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 284 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 68 69 70

71

72 73 74 »
«

»