´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 72

Stiati ca... sturionul are o ...

Stiati ca ...  sturionul are o varsta de 200 de milioane de ani? Sturionul este de fapt un termen generic pentru mai multe specii care au existat in ultimii 200 de milioane de ani (morun, nisetru, pastruga, cega, sip, viza, caluga etc). Insa, in ciuda varstei si rezistentei, aproape toate speciile de sturion sunt amenintate cu disparitia datorita celui mai mare pradator al ei: omul. Sturionii sunt prinsi pentru icrele lor, din care se face caviar. Veste buna este ca sturionul este capabil sa depuna milioane de icre. Veste proasta este ca oamenii le tot mananca.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 285 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... rechinul gulerat are ...

Stiati ca ...  rechinul gulerat are o varsta de 150 de milioane de ani? Rechinul gulerat reprezinta cea mai veche specie de rechin care inca exista. Datorita varstei inaintate, rechinul gulerat este mai putin evoluat decat rudele sale "moderne", corpul sau aratand ca o combinatie de rechin si tipar. La fel ca rechinul Goblin, rechinul gulerat este o specie abisala, traind pe fundul oceanului si, desi sunt capturati uneori din greseala, sunt vazuti foarte rar de oameni.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 286 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... furnica de pe ...

Stiati ca ...  furnica de pe Marte are o varsta de 120 de milioane de ani? Singura creatura terestra din acest top, "Furnica de pe Marte" este probabil una dintre primele descendente ale furnicilor din ziua de astazi. Martialis heureka nu a reprezentat doar descoperirea unei noi specii de furnica, ci si un gen cu totul nou si o noua subfamilie, una primitiva, preistorica, una care a existat acum 120 de milioane de ani, la inceputul evolutiei furnicilor. Pana in prezent oamenii de stiinta au descoperit un singur exemplar din aceasta specie, in resturile de vegetatie moarta de pe solul padurii amazoniene din zona Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuaria din Brazilia.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 287 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... crevetele potcoava are ...

Stiati ca ...  crevetele potcoava are o varsta de 200 de milioane de ani Cea mai veche specie de crevete. Acesta a scapat neatins de evolutie si nu s-a schimbat deloc in ultimii 200 de milioane de ani. Stim asta deoarece fosilele gasite de arheologi arata identic cu crevetii potcoava care inoata in ocenele lumii in prezent.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 288 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 69 70 71

72

73 74 75 »
«

»