´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 74

Stiati ca... maimuta cu nasul ...

Stiati ca ...  maimuta cu nasul carn din Myanmar, denumita stiintific Rhinopithecus strykeri, nu este o specie chiar noua, fiind cunoscuta de ceva vreme de catre nativi, fapt ce a fost ignorat pana ce nu a fost "inventata" de omul alb in 2010? Aceasta maimuta seamana, mai mult sau mai putin, cu raposatul rege al muzicii pop, Michael Jackson. Datorita nasului, simpatica primata stranuta in mod incontrolabil cand ploua. Din pacate, specia este deja pe cale de disparitie datorita carnii sale, aparent gustoase.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 293 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... micro camelonul este ...

Stiati ca ...  micro camelonul este cel mai mic cameleon din lume? Denumit stiintific Brookesia micra, micro cameleonul a fost descoperit in 2012 pe o insula situata in apropierea Madagascarului. Un adult din aceasta specie are o lungime de doar 1.6 cm de la cap la coada, fiind unul dintre cele mai mici vertebrate descoperite pe Pamant.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 294 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... quokka este un ...

Stiati ca ...  quokka este un marsupial de marimea unei pisici si singurul membru al genului Setonix? Este adesea numit "cel mai fericit animal din lume".

Curiozitati: Curiozitatea numarul 295 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... kiwa hirsuta cunoscut ...

Stiati ca ...  kiwa hirsuta, cunoscut drept crabul "yeti" de catre majoritatea este un crustaceu descoperit in 2005 pe Insula Pastelui din Oceanul Pacific? Acesta si-a primit numele datorita "blanii" sale de pe clesti si, conform oamenilor de stiinta, ar putea fi unul dintre cele mai complexe crustacee studiate pana in prezent. Unii cred ca acesta "cultiva" anumite bacterii pe clestii sai parosi, pe care le folosesc mai apoi pentru a detoxifia anumite minerale de pe fundul marii, de pe care mai apoi mananca. Ingeniozitatea (si blana) acestui crab sugereaza ca am putea avea de a face cu un adevarat mutant paros si genial al unei specii disparute, sau, ca sa pastram atmosfera "geeky", un fel de Beast (X-Men) al crabilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 296 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 71 72 73

74

75 76 77 »
«

»