´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 74

Stiati ca... prima atestare istorica ...

Stiati ca ...  prima atestare istorica a lui quokka a fost facuta in 1658, cand marinarul Samuel Volckertzoon a scris despre observarea unei "pisici salbatice" pe insula Rottnest?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 293 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... liliacul Yoda a ...

Stiati ca ...  liliacul "Yoda" a fost descoperit in 2009 in Noua Guinee, alaturi de alte 200 de specii de plante si animale necunoscute pana atunci? Acest liliac seamana izbitor de bine cu celebrul Yoda din seria "Star Wars", are un nas ca doua tubulete si se hraneste cu fructe. Cand este prea obosit sa caute mancare, liliacul Yoda foloseste Forta pentru a culege fructe fara efort fizic.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 294 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... maimuta cu nasul ...

Stiati ca ...  maimuta cu nasul carn din Myanmar, denumita stiintific Rhinopithecus strykeri, nu este o specie chiar noua, fiind cunoscuta de ceva vreme de catre nativi, fapt ce a fost ignorat pana ce nu a fost "inventata" de omul alb in 2010? Aceasta maimuta seamana, mai mult sau mai putin, cu raposatul rege al muzicii pop, Michael Jackson. Datorita nasului, simpatica primata stranuta in mod incontrolabil cand ploua. Din pacate, specia este deja pe cale de disparitie datorita carnii sale, aparent gustoase.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 295 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... micro camelonul este ...

Stiati ca ...  micro camelonul este cel mai mic cameleon din lume? Denumit stiintific Brookesia micra, micro cameleonul a fost descoperit in 2012 pe o insula situata in apropierea Madagascarului. Un adult din aceasta specie are o lungime de doar 1.6 cm de la cap la coada, fiind unul dintre cele mai mici vertebrate descoperite pe Pamant.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 296 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 71 72 73

74

75 76 77 »
«

»