´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 75

Stiati ca... quokka traieste pe ...

Stiati ca ...  quokka traieste pe cateva insule din vestul coastei Australiei, in special pe Insula Rottnest, in apropiere de Perth si pe Insula Bald, in apropiere de Albany?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 297 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... prima atestare istorica ...

Stiati ca ...  prima atestare istorica a lui quokka a fost facuta in 1658, cand marinarul Samuel Volckertzoon a scris despre observarea unei "pisici salbatice" pe insula Rottnest?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 298 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... liliacul Yoda a ...

Stiati ca ...  liliacul "Yoda" a fost descoperit in 2009 in Noua Guinee, alaturi de alte 200 de specii de plante si animale necunoscute pana atunci? Acest liliac seamana izbitor de bine cu celebrul Yoda din seria "Star Wars", are un nas ca doua tubulete si se hraneste cu fructe. Cand este prea obosit sa caute mancare, liliacul Yoda foloseste Forta pentru a culege fructe fara efort fizic.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 299 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... maimuta cu nasul ...

Stiati ca ...  maimuta cu nasul carn din Myanmar, denumita stiintific Rhinopithecus strykeri, nu este o specie chiar noua, fiind cunoscuta de ceva vreme de catre nativi, fapt ce a fost ignorat pana ce nu a fost "inventata" de omul alb in 2010? Aceasta maimuta seamana, mai mult sau mai putin, cu raposatul rege al muzicii pop, Michael Jackson. Datorita nasului, simpatica primata stranuta in mod incontrolabil cand ploua. Din pacate, specia este deja pe cale de disparitie datorita carnii sale, aparent gustoase.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 300 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 72 73 74

75

76 77 78 »
«

»