´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 75

Stiati ca... soparla Spider-Man Cnemaspis ...

Stiati ca ...  soparla "Spider-Man", Cnemaspis psychedelica a fost descoperita in 2011? Aceasta este supranumita "Gecko-ul psihedelic", "Soparla justitiara" sau "Soparla Spider-Man" si se gaseste doar pe micuta insula Hon Khoai din apropierea coastelor vietnameze. Desi nu tese panza, soparla este un animal de companie in voga. Fanii supereroului catarator se inghesuie la pet-shop-uri pentru a cumpara replica reptiliana a Omului-Paianjen.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 297 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... crabul Joker a ...

Stiati ca ...  crabul "Joker" a fost descoperit pe Insula filipineza Palawan care este un loc incantator, impanzit de plaje formidabile si animale unice, un paradis atat pentru turisti cat si pentru zoologi? Jumatate dintre speciile de animale ce traiesc aici nu se gasesc in alta parte a lumii. Printre acestea se afla si Insulamon Palawanese aka Crabul "Joker", descoperit in 2012. Acesta si-a primit numele datorita culorilor sale ce amintesc de raufacatorul Joker, eternul inamic al supereroului Batman. Din pacate, simpaticul raufacator cu clesti este deja pe cale de disparitie datorita proiectelor miniere din insula Palawan.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 298 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... vipera cu corn ...

Stiati ca ...  vipera cu corn a Matildei este una dintre putinele specii de sarpe descoperita in ultimele trei decenii in Africa (in acest caz vorbim de Tanzania)? Printre cele trei persoane care au descoperit vipera in 2011 se afla si Tim Davenport, al carei fiica de cinci ani la acea vreme a fost fascinata de acest sarpe, numele viperei provenind de la fetita cercetatorului. Vipera Matildei are pe cap doua coarne tepoase, este veninos si arata ca un animal de companie al Satanei, insa Davenport spune ca este un animal calm si deloc agresiv.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 299 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca ninja este ...

Stiati ca ...  broasca "ninja" este noua specie de broasca a fost descoperita in 2011 in New York? Poate de aici si descoperirea tarzie. Se pare ca aceasta noua specie de amfibieni s-a ascuns sub nasul new-yorkezilor si a fost descoperita cand o persoana foarte plictisita a realizat ca aceasta broasca are un carait mai diferit de celelalte broaste. In prezent oamenii de stiinta studiaza broasca "ninja" si se gandesc la un nume pentru ea ("F***ing Miracle Frogs" sau "New Croak Knicks" se gasesc printre variante).

Curiozitati: Curiozitatea numarul 300 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 72 73 74

75

76 77 78 »
«

»