´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 75

Stiati ca... quokka este un ...

Stiati ca ...  quokka este un marsupial de marimea unei pisici si singurul membru al genului Setonix? Este adesea numit "cel mai fericit animal din lume".

Curiozitati: Curiozitatea numarul 297 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... kiwa hirsuta cunoscut ...

Stiati ca ...  kiwa hirsuta, cunoscut drept crabul "yeti" de catre majoritatea este un crustaceu descoperit in 2005 pe Insula Pastelui din Oceanul Pacific? Acesta si-a primit numele datorita "blanii" sale de pe clesti si, conform oamenilor de stiinta, ar putea fi unul dintre cele mai complexe crustacee studiate pana in prezent. Unii cred ca acesta "cultiva" anumite bacterii pe clestii sai parosi, pe care le folosesc mai apoi pentru a detoxifia anumite minerale de pe fundul marii, de pe care mai apoi mananca. Ingeniozitatea (si blana) acestui crab sugereaza ca am putea avea de a face cu un adevarat mutant paros si genial al unei specii disparute, sau, ca sa pastram atmosfera "geeky", un fel de Beast (X-Men) al crabilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 298 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soparla Spider-Man Cnemaspis ...

Stiati ca ...  soparla "Spider-Man", Cnemaspis psychedelica a fost descoperita in 2011? Aceasta este supranumita "Gecko-ul psihedelic", "Soparla justitiara" sau "Soparla Spider-Man" si se gaseste doar pe micuta insula Hon Khoai din apropierea coastelor vietnameze. Desi nu tese panza, soparla este un animal de companie in voga. Fanii supereroului catarator se inghesuie la pet-shop-uri pentru a cumpara replica reptiliana a Omului-Paianjen.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 299 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... crabul Joker a ...

Stiati ca ...  crabul "Joker" a fost descoperit pe Insula filipineza Palawan care este un loc incantator, impanzit de plaje formidabile si animale unice, un paradis atat pentru turisti cat si pentru zoologi? Jumatate dintre speciile de animale ce traiesc aici nu se gasesc in alta parte a lumii. Printre acestea se afla si Insulamon Palawanese aka Crabul "Joker", descoperit in 2012. Acesta si-a primit numele datorita culorilor sale ce amintesc de raufacatorul Joker, eternul inamic al supereroului Batman. Din pacate, simpaticul raufacator cu clesti este deja pe cale de disparitie datorita proiectelor miniere din insula Palawan.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 300 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 72 73 74

75

76 77 78 »
«

»