´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 76

Stiati ca... vipera cu corn ...

Stiati ca ...  vipera cu corn a Matildei este una dintre putinele specii de sarpe descoperita in ultimele trei decenii in Africa (in acest caz vorbim de Tanzania)? Printre cele trei persoane care au descoperit vipera in 2011 se afla si Tim Davenport, al carei fiica de cinci ani la acea vreme a fost fascinata de acest sarpe, numele viperei provenind de la fetita cercetatorului. Vipera Matildei are pe cap doua coarne tepoase, este veninos si arata ca un animal de companie al Satanei, insa Davenport spune ca este un animal calm si deloc agresiv.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 301 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca ninja este ...

Stiati ca ...  broasca "ninja" este noua specie de broasca a fost descoperita in 2011 in New York? Poate de aici si descoperirea tarzie. Se pare ca aceasta noua specie de amfibieni s-a ascuns sub nasul new-yorkezilor si a fost descoperita cand o persoana foarte plictisita a realizat ca aceasta broasca are un carait mai diferit de celelalte broaste. In prezent oamenii de stiinta studiaza broasca "ninja" si se gandesc la un nume pentru ea ("F***ing Miracle Frogs" sau "New Croak Knicks" se gasesc printre variante).

Curiozitati: Curiozitatea numarul 302 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... rechinul-fierastrau pitic reprezinta ...

Stiati ca ...  rechinul-fierastrau pitic reprezinta o combinatie ideala intre un rechin si un fierastrau mai mic? Rechinul-fierastrau african pitic (Pristiophorus nancyae) a fost descoperit accidental in 2011 la o adancime de aproape 500 m, pe langa tarmurile Mozambicului. Astfel, numarul speciilor de rechini-fierastrau a urcat la 7, ca si cum 6 nu erau de ajuns. Datorita marimii si agresivitatii sale, unii l-au denumit pe acest rechin-fierastrau pitic "Joe Pesci" al lumii acvatice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 303 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai cunoscut ...

Stiati ca ...  cel mai cunoscut animal australian, cangurul este un mamifer ierbivor din familia Macropodidae, specific Australiei si insulelor adiacente? Cangurii mai sunt denumiti si macropozi (picior mare) din cauza dimensiunii membrelor inferioare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 304 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 73 74 75

76

77 78 79 »
«

»