´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 76

Stiati ca... micro camelonul este ...

Stiati ca ...  micro camelonul este cel mai mic cameleon din lume? Denumit stiintific Brookesia micra, micro cameleonul a fost descoperit in 2012 pe o insula situata in apropierea Madagascarului. Un adult din aceasta specie are o lungime de doar 1.6 cm de la cap la coada, fiind unul dintre cele mai mici vertebrate descoperite pe Pamant.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 301 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... quokka este un ...

Stiati ca ...  quokka este un marsupial de marimea unei pisici si singurul membru al genului Setonix? Este adesea numit "cel mai fericit animal din lume".

Curiozitati: Curiozitatea numarul 302 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... kiwa hirsuta cunoscut ...

Stiati ca ...  kiwa hirsuta, cunoscut drept crabul "yeti" de catre majoritatea este un crustaceu descoperit in 2005 pe Insula Pastelui din Oceanul Pacific? Acesta si-a primit numele datorita "blanii" sale de pe clesti si, conform oamenilor de stiinta, ar putea fi unul dintre cele mai complexe crustacee studiate pana in prezent. Unii cred ca acesta "cultiva" anumite bacterii pe clestii sai parosi, pe care le folosesc mai apoi pentru a detoxifia anumite minerale de pe fundul marii, de pe care mai apoi mananca. Ingeniozitatea (si blana) acestui crab sugereaza ca am putea avea de a face cu un adevarat mutant paros si genial al unei specii disparute, sau, ca sa pastram atmosfera "geeky", un fel de Beast (X-Men) al crabilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 303 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soparla Spider-Man Cnemaspis ...

Stiati ca ...  soparla "Spider-Man", Cnemaspis psychedelica a fost descoperita in 2011? Aceasta este supranumita "Gecko-ul psihedelic", "Soparla justitiara" sau "Soparla Spider-Man" si se gaseste doar pe micuta insula Hon Khoai din apropierea coastelor vietnameze. Desi nu tese panza, soparla este un animal de companie in voga. Fanii supereroului catarator se inghesuie la pet-shop-uri pentru a cumpara replica reptiliana a Omului-Paianjen.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 304 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 73 74 75

76

77 78 79 »
«

»