´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 76

Stiati ca... rechinul-fierastrau pitic reprezinta ...

Stiati ca ...  rechinul-fierastrau pitic reprezinta o combinatie ideala intre un rechin si un fierastrau mai mic? Rechinul-fierastrau african pitic (Pristiophorus nancyae) a fost descoperit accidental in 2011 la o adancime de aproape 500 m, pe langa tarmurile Mozambicului. Astfel, numarul speciilor de rechini-fierastrau a urcat la 7, ca si cum 6 nu erau de ajuns. Datorita marimii si agresivitatii sale, unii l-au denumit pe acest rechin-fierastrau pitic "Joe Pesci" al lumii acvatice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 301 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai cunoscut ...

Stiati ca ...  cel mai cunoscut animal australian, cangurul este un mamifer ierbivor din familia Macropodidae, specific Australiei si insulelor adiacente? Cangurii mai sunt denumiti si macropozi (picior mare) din cauza dimensiunii membrelor inferioare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 302 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... din punct de ...

Stiati ca ...  din punct de vedere ecologic, cangurul este echivalentul bizonului, cerbului sau al bovinelor in America de Nord?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 303 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cangurul face parte ...

Stiati ca ...  cangurul face parte din sub-clasa marsupialelor, fiind cel mai mare dintre acestea? Femelele mamiferelor marsupiale au un "buzunar" pe abdomen in care isi cresc si cara puii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 304 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 73 74 75

76

77 78 79 »
«

»