´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 78

Stiati ca... atunci cand exploratorii ...

Stiati ca ...  atunci cand exploratorii europeni au vazut pentru prima oara cangurul, l-au intrebat pe un bastinas australian ce animal este acesta. Bastinasul a raspuns "Kan-ghu-ru", tradus "Nu te inteleg"? Europenii au crezut ca asa se numeste animalul, astfel cangurul a fost "botezat".

Curiozitati: Curiozitatea numarul 309 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... atunci cand sta ...

Stiati ca ...  atunci cand sta pe loc, cangurul isi foloseste coada ca un al treilea picior, pentru a-si sustine greutatea?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 310 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... media nasteri la ...

Stiati ca ...  media nasteri la canguri este de un pui pe an? La nastere, puiul de cangur nu este dezvoltat complet: este foarte mic (0.5-2.5 cm!), fara blana, fara ochi, fara urechi si cu membrele nedezvoltate. Mama cangur il ia apoi cu gura si il pune in marsupiu, unde va creste cu mamelonul mamei in gura pana la dezvoltarea completa. Dupa 8-9 luni puiul paraseste marsupiul, insa se intoarce in caz de primejdie. Acesta continua sa suga pana la maxim 17 luni.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 311 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cangurul are un ...

Stiati ca ...  cangurul are un auz foarte ascutit, fiind capabil sa-si miste urechile dupa sursa sunetului? Cu vazul nu sta asa bine, deoarece observa (mai bine) doar lucrurile care sunt in miscare, acest lucru protejandu-l de potentialii pradatori.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 312 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 75 76 77

78

79 80 81 »
«

»