´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 89

Stiati ca... exista un peste ...

Stiati ca ...  exista un peste cu capul transparent? Stiintific, pestele este cunoscut sub denumirea de "Macropinna microstoma" inca din anul 1939, dar la scara mai larga poarta numele de "pestele cu capul transparent", in special datorita craniului sau care este de-a dreptul transparent, usor fosforescent, prin acesta putandu-se observa clar oasele, pielea, limba, organele de simt si creierul?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 353 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cercetatorii americani au ...

Stiati ca ...  cercetatorii americani au descoperit ca o specie de meduza, numita Mnemiopsis leidyi, care traieste in Atlantic, se inrudeste cu toate speciile de animale din lume, avand aceleasi portiuni de ADN? Noua descoperire ar putea modifica teoria ca animalele si-au dezvoltat singure sistemul muscular si nervos.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 354 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... Lineus longissimus viermele ...

Stiati ca ...  Lineus longissimus (viermele siret), care traieste pe malurile sau bolovanii asezati in mici balti din Marea Britanie si Irlanda, depaseste in lungime balena albastra, ajungand sa se dezvolte pana la 50 de metri?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 355 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in padurile din ...

Stiati ca ...  in padurile din Peru traieste o specie de paianjen care isi construieste din frunze uscate, insecte moarte si alte resturi niste "paianjeni falsi", pe care ii agata apoi in plasele ei? Se pare ca aceste formatiuni au rolul de a zapaci pradatorii sau de a le distrage atentia.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 356 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 86 87 88

89

90 91 92 »
«

»