´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 91

Stiati ca... cercetatorii americani au ...

Stiati ca ...  cercetatorii americani au descoperit ca o specie de meduza, numita Mnemiopsis leidyi, care traieste in Atlantic, se inrudeste cu toate speciile de animale din lume, avand aceleasi portiuni de ADN? Noua descoperire ar putea modifica teoria ca animalele si-au dezvoltat singure sistemul muscular si nervos.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 361 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... Lineus longissimus viermele ...

Stiati ca ...  Lineus longissimus (viermele siret), care traieste pe malurile sau bolovanii asezati in mici balti din Marea Britanie si Irlanda, depaseste in lungime balena albastra, ajungand sa se dezvolte pana la 50 de metri?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 362 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in padurile din ...

Stiati ca ...  in padurile din Peru traieste o specie de paianjen care isi construieste din frunze uscate, insecte moarte si alte resturi niste "paianjeni falsi", pe care ii agata apoi in plasele ei? Se pare ca aceste formatiuni au rolul de a zapaci pradatorii sau de a le distrage atentia.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 363 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... patrupedele isi inclina ...

Stiati ca ...  patrupedele isi inclina capul, deoarece le ajuta sa ne auda mai bine, detectand mai usor pozitia din care este propagat sunetul vocii noastre, si sa ne vada fetele bine? Oamenii de stiinta sustin ca patrupedele au nevoie sa inregistreze si expresia fetei noastre, ca sa ne inteleaga mai bine.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 364 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 88 89 90

91

92 93 94 »
«

»