´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 99

Stiati ca... jaguarundi este cea ...

Stiati ca ...  jaguarundi este cea mai apropiata ruda a pumei, facand parte din acelasi gen, puma? In plus, s-ar parea ca ambele specii sunt oarecum inrudite cu gheparzii din Africa si Asia occidentala.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 393 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... puii de jaguarundi ...

Stiati ca ...  puii de jaguarundi se nasc cu pete in zona abdominala, care insa dispar pe masura ce animalutele cresc? Aceeasi situatie este intalnita si la pume si lei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 394 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... jaguarundi se adapteaza ...

Stiati ca ...  jaguarundi se adapteaza unei multitudini de habitate, de la paduri tropicale la pasuni, savane si tufarisuri dese? De regula, cele mai mari populatii se regasesc in paduri, in zonele cu ape curgatoare, la altitudini cuprinse intre 2000 si 3200 metri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 395 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... jaguarundi este un ...

Stiati ca ...  jaguarundi este un animal mai degraba diurn, spre deosebire de alte feline? Acesta vaneaza cu precadere ziua, infruptandu-se din orice fel de animal ii pica in gheare, de la rozatoare la reptile, pesti si pasari si chiar si animale de talie mai mare. In orice caz, dieta sa mai include si ierburi si o varietate de artropode, nefiind exclusiv carnivora.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 396 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 96 97 98

99

100 101 102 »
«

»