´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 10

Stiati ca... mult timp compozitorul ...

Stiati ca ...  mult timp, compozitorul Frederik Chopin si-a lasat barba sa creasca pe o singura parte a fetei? Artistul nu considera acest lucru un inconvenient, fiindca, oricum, in timpul unui concert de pian, publicul nu-l putea vedea decat din profil.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 37 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... in 1917 sculptorul ...

Stiati ca ...  in 1917, sculptorul Auguste Rodin a murit de frig, intrucat statul francez a refuzat sa-i acorde un ajutor financiar? In tot acest timp, sculpturile sale se aflau in muzee bine incalzite!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 38 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... cea mai lunga ...

Stiati ca ...  cea mai lunga compozitie muzicala pentru pian are doar 180 de note, dar, potrivit autorului sau, compozitorul Erik Satie, aceasta trebuie interpretata incontinuu de 840 de ori, astfel incat ansamblul sa dureze 18 ore si 40 de minute? In 1963, cu prilejul primei auditii publice, aceasta compozitie a fost interpretata, pe rand, de 10 pianisti! La final, in sala mai erau doar 6 spectatori, dintre care unul a strigat: "Bis!...". Oare melomanul respectiv vorbea serios?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 39 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare biblioteca din lume gazduieste si ofera cititorilor sai peste 18 milioane de carti? Colectiile includ totodata si 12 milioane de fotografii, 4 milioane de carti si 53 de milioane de manuscrise.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 40 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 7 8 9

10

11 12 13 »
«

»