´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 10

Stiati ca... la statuile romane ...

Stiati ca ...  la statuile romane capetele erau detasabile? Ingenioasa idee se dovedea foarte practica nu doar atunci cand statuile erau sculptate, ci si atunci cand trebuiau deplasate. In plus, aceasta caracteristica permitea inlocuirea unui cap cu un altul, daca persoana reprezentata murea sau cadea in dizgratie. Din cate se vede, romanii nu duceau deloc lipsa de idei!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 37 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... goticul este un ...

Stiati ca ...  goticul este un termen care la origine a circulat printre artistii italieni din perioada Renasterii? In comparatie cu cladirile clasice, catedralele gotice medievale erau atat de "grosolane" incat doar gotii sau niste oameni barbari le puteau produce.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 38 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... in ciuda faptului ...

Stiati ca ...  in ciuda faptului ca este recunoscut astazi ca unul dintre cei mai importanti pictori din istorie, Vincent Van Gogh a reusit sa vanda in timpul vietii un singur tablou: Via rosie din Arles?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 39 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... conceptul de Art ...

Stiati ca ...  conceptul de Art Nouveau a fost imprumutat de la numele unui magazin deschis in Paris in anul 1885? In Franta, Art Nouveau este numit "Stilul modern".

Curiozitati: Curiozitatea numarul 40 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 7 8 9

10

11 12 13 »
«

»