´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 11

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare galerie de arta din lume este gazduita de Palatul de Iarna al orasului Sankt Petersburg, din Rusia? Vizitatorii pot parcurge aici 322 de galerii, in care sunt expuse aproximativ 3 milioane de opere de arta. Daca aveti cumva intentia de a vedea totul intr-o singura zi, va uram mult succes!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 41 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... galbenul este o ...

Stiati ca ...  galbenul este o culoare des intalnita in tablourile lui Vincent Van Gogh? Unii cercetatori afirma insa ca omniprezenta galbenului se datoreaza faptului ca Van Gogh nu-l putea percepe intrucat era... daltonist! Aceasta afectiune ar fi fost, se pare, o consecinta a consumului mare de alcool.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 42 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... mult timp compozitorul ...

Stiati ca ...  mult timp, compozitorul Frederik Chopin si-a lasat barba sa creasca pe o singura parte a fetei? Artistul nu considera acest lucru un inconvenient, fiindca, oricum, in timpul unui concert de pian, publicul nu-l putea vedea decat din profil.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 43 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... in 1917 sculptorul ...

Stiati ca ...  in 1917, sculptorul Auguste Rodin a murit de frig, intrucat statul francez a refuzat sa-i acorde un ajutor financiar? In tot acest timp, sculpturile sale se aflau in muzee bine incalzite!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 44 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 8 9 10

11

12 13 14 »
«

»