´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 12

Stiati ca... Richard Wagner avea ...

Stiati ca ...  Richard Wagner avea un catel cu adevarat deosebit, pe nume Peps? Desi nu se stie ce talente ascundea Peps, acesta era cel care judeca ultimele compozitii ale lui Wagner. Compozitorul isi aseza cainele pe un scaun special si ii canta ultimele pasaje compuse, apoi le pastra sau le arunca in functie de reactia acestuia.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 45 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... in 1912 cand ...

Stiati ca ...  in 1912, cand a fost furat din muzeul Luvru tabloul Mona Lisa apartinandu-i lui Leonardo da Vinci, au fost vandute in lume 6 falsuri la preturi colosale? Tabloul original a fost gasit abia dupa 3 ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 46 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... primul ziar a ...

Stiati ca ...  primul ziar a fost tiparit in Austria in 1703?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 47 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... miscarea Impresionismului nu ...

Stiati ca ...  miscarea Impresionismului nu a fost bine primita de toti la sfarsitul secolului al XIX-lea? Criticile la adresa acestuia au fost uneori extrem de dure: La Figaro, 1876: "Cinci sau sase lunatici, intre care o femeie, s-au intalnit aici pentru a-si expune lucrarile. Cineva ar trebui sa-i spuna raspicat domnului Pissarro ca pomii nu sunt niciodata violet, ca cerul nu poate avea culoarea untului proaspat, si ca nicaieri in lume lucrurile nu sunt asa cum dumnealui le picteaza". Poate ca nu, dar popularitatea acestui curent artistic nu mai poate fi pus la indoiala.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 48 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 9 10 11

12

13 14 15 »
«

»