´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 18

Stiati ca... cea mai numeroasa ...

Stiati ca ...  cea mai numeroasa orchestra simfonica a fost aceea a Universitatii Michigan? In cativa ani din perioada 1958-1965 numarul instrumentistilor s-a ridicat la 13.500!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 69 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Theodor Sockl a ...

Stiati ca ...  Theodor Sockl a pictat in 1847 portretul viitoarei sale sotii Clara, considerat reprezentativ pentru stilul biedermeier in Transilvania?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 70 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... cel dintai Manual ...

Stiati ca ...  cel dintai "Manual de medicina", tiparit in anul 1551 la Alba Iulia si apartine medicului Paul Kyr (1506 - 1588)? Acesta a fost medic de curte la Suceava, Targoviste si Alba Iulia si i-a tratat printre altii pe domnitorii Petru Rares, Alexandru Lapusneanu, Petru Cercel, Mihnea al III-lea si pe principii Ioan Zapolya, Ioan Sigismund, Sigismund Bathory. A murit la Alba Iulia in timpul epidemiei de ciuma din anul 1588.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 71 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Manualul de gimnastica ...

Stiati ca ...  "Manualul de gimnastica pentru Scoalele poporale", aparut la Brasov in 1891, este printre primele de acest gen din tara noastra? Autorul lui este Ioan Emil Prodan (nascut in 1860 la Alba Iulia) preot (la Spalnaca), invatator, profesor de gimnastica la Brasov, redactor la "Tribuna".

Curiozitati: Curiozitatea numarul 72 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 15 16 17

18

19 20 21 »
«

»