´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 18

Stiati ca... Parintele limbii literare ...

Stiati ca ...  "Parintele limbii literare romane", diaconul Coresi, a tiparit numeroase carti la Tipografia Mitropoliei de la Alba Iulia, dintre care cea mai cunoscuta este "Evanghelia cu invatatura" (1581)?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 69 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... in vremea care ...

Stiati ca ...  in vremea in care Eminescu a scris poezia "Pe langa plopii fara sot", era indragostit de Cleopatra Leca Poenaru fiica pictorului Constantin Lecca si verisoara lui Caragiale, care locuia pe strada Cometa nr 6, o strada incadrata de plopi pe care Eminescu i-a numarat si a observat ca ii da un numar fara sot?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 70 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... The Great Star ...

Stiati ca ...  The Great Star of Africa (Marea Stea a Africii) este cunoscut ca fiind cel mai mare diamant taiat de pe planeta noastra? Diamantul a fost taiat in Olanda si a durat 6 luni de examinare inainte ca acesta sa fie prelucrat si taiat in forma actuala.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 71 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... binecunoscutul concert vienez ...

Stiati ca ...  binecunoscutul concert vienez de Anul Nou din 1 ianuarie 2014 va marca 150 de ani de la nasterea lui Richard Strauss, cu interpretarea unui fragment din opera "Capriccio", "Muzica sub clar de luna"? Pe langa celebrele valsuri ale membrilor familiei Strauss, spectacolul va cuprinde si lucrari de Joseph Hellmesberger, Joseph Lanner, Leo Delibes si P.I.Ceaikovski.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 72 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 15 16 17

18

19 20 21 »
«

»