´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 21

Stiati ca... statuia Libertatii a ...

Stiati ca ...  statuia Libertatii a fost realizata de catre sculptorul Frederic Auguste Bartholdi?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 81 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... exista un muzeu ...

Stiati ca ...  exista un muzeu al inocentei in lume, inspirat de romanul "Muzeul Inocentei", de Orhan Pamuk si detinut de scriitor? Muzeul Inocentei se afla in Istanbul, a fost creat ca o extensie a romanului cu acelasi nume, iar Orhan Pamuk a cheltuit suma de 1,5 milioane de dolari (acordata odata cu Premiul Nobel) pentru a pune in functiune acest spatiu. Piesa de rezistenta a muzeului este colectia de 4.213 mucuri de tigara ale lui Fusun, fiecare datat si expus pe o panza care acopera un perete intreg al muzeului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 82 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... biblioteca Congresului din ...

Stiati ca ...  biblioteca Congresului din Washington DC contine peste 30 de milioane de carti si alte materiale tiparite in peste 470 de limbi, mai mult de 61 de milioane de manuscrise, cele mai rare colectii de carti din America de Nord, inclusiv forma nefinisata a Declaratiei de Independenta, una din cele patru copii existente in toata lumea a Bibliei lui Gutenberg, peste 1 milion de editii ale ziarelor din toata lumea din ultimele trei secole, peste 6.000 de benzi desenate, filme, 4.8 milioane de harti, 2.7 milioane de inregistrari, peste 13.7 milioane de poze si imagini, inclusiv desene arhitecturale si piese de arta, Betts Stradivarius si Cassavetti Stradivarius?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 83 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... in urma cercetarii ...

Stiati ca ...  in urma cercetarii cu raze X, sub pictura vizibila a tabloului "Mona Lisa" au fost descoperite alte 3 versiuni anterioare? In 1912, cand a fost furat din muzeul Luvru tabloul Mona Lisa apartinandu-i lui Leonardo da Vinci, au fost vandute in lume 6 falsuri la preturi colosale. Tabloul original a fost gasit abia dupa 3 ani!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 84 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 18 19 20

21

22 23 24 »
«

»