´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 22

Stiati ca... soldatii din Garda ...

Stiati ca ...  soldatii din Garda Elvetiana a Vaticanului mai poarta si astazi uniformele concepute de Michelangelo in secolul al XVI-lea? Aceste costume nu sunt insa chiar aceleasi, altfel ele ar fi prea vechi si prea uzate!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 85 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... faimoasele picturi rupestre ...

Stiati ca ...  faimoasele picturi rupestre din pestera de la Lascaux, Franta au o vechime de mii de ani? Ele au fost insa descoperite abia in anul 1940 de catre doi tineri aflati in cautarea cainelui lor, care cazuse intr-o crapatura a solului. Turistii nu pot insa admira picturile originale. Acestora le este prezentata o pestera din apropiere, in care au fost reproduse desenele preistorice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 86 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... la sfarsitul secolului ...

Stiati ca ...  la sfarsitul secolului al XVI-lea si inceputul secolului al XVII-lea, toate rolurile feminine din piesele de teatru ale lui Shakespeare erau interpretate de catre barbati? La vremea respectiva, femeilor le era interzis sa urce pe scena!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 87 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Pablo Picasso putea ...

Stiati ca ...  Pablo Picasso putea desena de la o varsta foarte frageda, inca inainte de a merge? Se spune ca primul cuvant pe care l-a pronuntat artistul a fost varianta in limba spaniola a cuvantului "creion".

Curiozitati: Curiozitatea numarul 88 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 19 20 21

22

23 24 25 »
«

»