´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 23

Stiati ca... Richard Wagner avea ...

Stiati ca ...  Richard Wagner avea un catel cu adevarat deosebit, pe nume Peps. Desi nu se stie ce talente ascundea Peps, acesta era cel care judeca ultimele compozitii ale lui Wagner. Compozitorul isi aseza cainele pe un scaun special si ii canta ultimele pasaje compuse, apoi le pastra sau le arunca in functie de reactia acestuia.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 89 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... William Shakespeare pare ...

Stiati ca ...  William Shakespeare pare sa fi fost un mare iubitor de animale, intrucat in piesele sale sunt mentionate 180 de specii de animale reale sau imaginare?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 90 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... in muzeul memorial ...

Stiati ca ...  in muzeul memorial "Nicolae Grigorescu" din Campina se afla un album conceput de scriitorul Alexandru Vlahuta, cuprinzand fotografiile a 226 de tablouri ale lui Grigorescu, cu textul explicatiilor in limba franceza? Pe baza acestui valoros album, cercetatorii au pornit in cautarea originalelor care le erau necunoscute. Asa se face ca o pictura a maestrului a fost gasita, dupa 1944, la o negustoreasa din Buzau. Nebanuind valoarea tabloului, aceasta ii scosese rama si-l folosea drept capac pentru putina de varza.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 91 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... pe vremuri spectacolele ...

Stiati ca ...  pe vremuri, spectacolele de comedie nu erau prea bine primite: de exemplu, actorii englezi care mergeau in Statele Unite ale Americii ca sa joace o astfel de piesa de teatru erau arestati?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 92 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 20 21 22

23

24 25 26 »
«

»