´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 23

Stiati ca... biblioteca Congresului din ...

Stiati ca ...  biblioteca Congresului din Washington DC contine peste 30 de milioane de carti si alte materiale tiparite in peste 470 de limbi, mai mult de 61 de milioane de manuscrise, cele mai rare colectii de carti din America de Nord, inclusiv forma nefinisata a Declaratiei de Independenta, una din cele patru copii existente in toata lumea a Bibliei lui Gutenberg, peste 1 milion de editii ale ziarelor din toata lumea din ultimele trei secole, peste 6.000 de benzi desenate, filme, 4.8 milioane de harti, 2.7 milioane de inregistrari, peste 13.7 milioane de poze si imagini, inclusiv desene arhitecturale si piese de arta, Betts Stradivarius si Cassavetti Stradivarius?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 89 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... in urma cercetarii ...

Stiati ca ...  in urma cercetarii cu raze X, sub pictura vizibila a tabloului "Mona Lisa" au fost descoperite alte 3 versiuni anterioare? In 1912, cand a fost furat din muzeul Luvru tabloul Mona Lisa apartinandu-i lui Leonardo da Vinci, au fost vandute in lume 6 falsuri la preturi colosale. Tabloul original a fost gasit abia dupa 3 ani!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 90 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... soldatii din Garda ...

Stiati ca ...  soldatii din Garda Elvetiana a Vaticanului mai poarta si astazi uniformele concepute de Michelangelo in secolul al XVI-lea? Aceste costume nu sunt insa chiar aceleasi, altfel ele ar fi prea vechi si prea uzate!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 91 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... faimoasele picturi rupestre ...

Stiati ca ...  faimoasele picturi rupestre din pestera de la Lascaux, Franta au o vechime de mii de ani? Ele au fost insa descoperite abia in anul 1940 de catre doi tineri aflati in cautarea cainelui lor, care cazuse intr-o crapatura a solului. Turistii nu pot insa admira picturile originale. Acestora le este prezentata o pestera din apropiere, in care au fost reproduse desenele preistorice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 92 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 20 21 22

23

24 25 26 »
«

»