´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 24

Stiati ca... cea mai lunga ...

Stiati ca ...  cea mai lunga compozitie muzicala pentru pian are doar 180 de note, dar, potrivit autorului sau, compozitorul Erik Satie, aceasta trebuie interpretata incontinuu de 840 de ori, astfel incat ansamblul sa dureze 18 ore si 40 de minute? In 1963, cu prilejul primei auditii publice, aceasta compozitie a fost interpretata, pe rand, de 10 pianisti! La final, in sala mai erau doar 6 spectatori, dintre care unul a strigat: "Bis!...". Oare melomanul respectiv vorbea serios?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 93 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... pictorul francez Paul ...

Stiati ca ...  pictorul francez Paul Gauguin a lucrat ca muncitor la Canalul Panama. Aproximativ 25,000 de oameni si-au pierdut viata in timpul construirii sale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 94 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare galerie de arta din lume este gazduita de Palatul de Iarna al orasului Sankt Petersburg, din Rusia? Vizitatorii pot parcurge aici 322 de galerii, in care sunt expuse aproximativ 3 milioane de opere de arta. Daca aveti cumva intentia de a vedea totul intr-o singura zi, va uram mult succes!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 95 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare statuie din lume este Muntele Rushmore, unde sunt sculptate in stanca chipurile a 4 presedinti americani? Inaltimea lor este de 18 metri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 96 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 21 22 23

24

25 26 27 »
«

»