´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 25

Stiati ca... galbenul este o ...

Stiati ca ...  galbenul este o culoare des intalnita in tablourile lui Vincent Van Gogh? Unii cercetatori afirma insa ca omniprezenta galbenului se datoreaza faptului ca Van Gogh nu-l putea percepe intrucat era... daltonist! Aceasta afectiune ar fi fost, se pare, o consecinta a consumului mare de alcool.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 97 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... tablourile lui Vincent ...

Stiati ca ...  tablourile lui Vincent Van Gogh au, in prezent, un pret exagerat? Cu toate acestea, in timpul vietii sale, artistul nu a reusit sa vanda decat un singur tablou, si acela fratelui sau, proprietar al unei galerii de arta!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 98 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... la statuile romane ...

Stiati ca ...  la statuile romane capetele erau detasabile? Ingenioasa idee se dovedea foarte practica nu doar atunci cand statuile erau sculptate, ci si atunci cand trebuiau deplasate. In plus, aceasta caracteristica permitea inlocuirea unui cap cu un altul, daca persoana reprezentata murea sau cadea in dizgratie. Din cate se vede, romanii nu duceau deloc lipsa de idei!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 99 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare biblioteca din lume gazduieste si ofera cititorilor sai peste 18 milioane de carti? Colectiile includ totodata si 12 milioane de fotografii, 4 milioane de carti si 53 de milioane de manuscrise.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 100 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 22 23 24

25

26 27 28 »
«

»