´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 25

Stiati ca... in muzeul memorial ...

Stiati ca ...  in muzeul memorial "Nicolae Grigorescu" din Campina se afla un album conceput de scriitorul Alexandru Vlahuta, cuprinzand fotografiile a 226 de tablouri ale lui Grigorescu, cu textul explicatiilor in limba franceza? Pe baza acestui valoros album, cercetatorii au pornit in cautarea originalelor care le erau necunoscute. Asa se face ca o pictura a maestrului a fost gasita, dupa 1944, la o negustoreasa din Buzau. Nebanuind valoarea tabloului, aceasta ii scosese rama si-l folosea drept capac pentru putina de varza.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 97 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... pe vremuri spectacolele ...

Stiati ca ...  pe vremuri, spectacolele de comedie nu erau prea bine primite: de exemplu, actorii englezi care mergeau in Statele Unite ale Americii ca sa joace o astfel de piesa de teatru erau arestati?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 98 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... cea mai lunga ...

Stiati ca ...  cea mai lunga compozitie muzicala pentru pian are doar 180 de note, dar, potrivit autorului sau, compozitorul Erik Satie, aceasta trebuie interpretata incontinuu de 840 de ori, astfel incat ansamblul sa dureze 18 ore si 40 de minute? In 1963, cu prilejul primei auditii publice, aceasta compozitie a fost interpretata, pe rand, de 10 pianisti! La final, in sala mai erau doar 6 spectatori, dintre care unul a strigat: "Bis!...". Oare melomanul respectiv vorbea serios?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 99 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... pictorul francez Paul ...

Stiati ca ...  pictorul francez Paul Gauguin a lucrat ca muncitor la Canalul Panama. Aproximativ 25,000 de oameni si-au pierdut viata in timpul construirii sale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 100 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 22 23 24

25

26 27 28 »
«

»