´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 27

Stiati ca... la statuile romane ...

Stiati ca ...  la statuile romane capetele erau detasabile? Ingenioasa idee se dovedea foarte practica nu doar atunci cand statuile erau sculptate, ci si atunci cand trebuiau deplasate. In plus, aceasta caracteristica permitea inlocuirea unui cap cu un altul, daca persoana reprezentata murea sau cadea in dizgratie. Din cate se vede, romanii nu duceau deloc lipsa de idei!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 105 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare biblioteca din lume gazduieste si ofera cititorilor sai peste 18 milioane de carti? Colectiile includ totodata si 12 milioane de fotografii, 4 milioane de carti si 53 de milioane de manuscrise.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 106 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... in Muzeul de ...

Stiati ca ...  in Muzeul de Arta Moderna din New York, tabloul lui Henri Matisse intitulat "Corabia" a ramas suspendat cu capul in jos timp de 47 de zile la rand, fara ca vreunul din cei 116.000 de vizitatori sa-si dea seama de inadvertenta? In cele din urma, eroarea a fost remarcata de un student.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 107 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... in ciuda faptului ...

Stiati ca ...  in ciuda faptului ca este recunoscut astazi ca unul dintre cei mai importanti pictori din istorie, Vincent Van Gogh a reusit sa vanda in timpul vietii un singur tablou: Via rosie din Arles?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 108 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 24 25 26

27

28 29 30 »
«

»