´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 29

Stiati ca... productiile indiene au ...

Stiati ca ...  productiile indiene au cel mai mare public din lume, 3 miliarde de oameni, record pe care Hollywoodul nu l-a atins-o niciodata?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 113 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Antonio Stradivarius 1644-1737 ...

Stiati ca ...  Antonio Stradivarius (1644-1737) a creat de-a lungul vietii circa 1200 de viori, perioada in care a tinut o stricta evidenta a acestora? La ora actuala mai exista doar jumatate dintre viorile stradivarius, fiecare fiind cotata la peste 5 milioane de dolari.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 114 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... cei patru presedinti ...

Stiati ca ...  cei patru presedinti americani sculptati pe muntele Rushmore, George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt si Abraham Lincoln, sunt "proiectati" sa reziste cel putin 7 milioane de ani de acum incolo?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 115 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... exista o copie ...

Stiati ca ...  exista o copie mai putin cunoscuta a Castelului Corvinilor din Hunedoara, aflata in Budapesta? Intre anii 1896 si 1908, fatada principala a Castelului Corvinilor (Huniazilor) a fost model pentru arhitectura Castelului Vajdahunyad, din Parcul Orasului, in Budapesta. Maghiarii au cladit ansamblul cu ocazia Expozitiei milenare, dedicata sarbatoririi a 1.000 de ani de la stabilirea stramosilor lor in Bazinul Panonic. In prezent, Castelul Vajdahunyad din Budapesta adaposteste un muzeu agricol, dar are si un rol cultural. Ansamblul din Parcul Orasului este format atat din castelul Vajdahunyad, dar si din constructii in stilurile baroc, romanic si renascentist, copii ale unor palate de pe teritoriile aflate in trecut sub stapanirea Imperiului Austro-Ungar.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 116 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 26 27 28

29

30 31 32 »
«

»