´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 29

Stiati ca... goticul este un ...

Stiati ca ...  goticul este un termen care la origine a circulat printre artistii italieni din perioada Renasterii. In comparatie cu cladirile clasice, catedralele gotice medievale erau atat de grosolane incat doar gotii sau niste oameni barbari le puteau produce.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 113 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... stilul Art Nouveau ...

Stiati ca ...  stilul Art Nouveau a fost imprumutat de la numele unui magazin deschis in Paris in anul 1885? In Franta, Art Nouveau este numit Stilul modern.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 114 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... cea mai mica ...

Stiati ca ...  cea mai mica pictura din lume a fost realizata de un artist flamand pe un bob de porumb? Pictura reprezenta un morar cu moara sa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 115 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Liber linteus este ...

Stiati ca ...  "Liber linteus" este cel mai lung text cunoscut redactat in etrusca, o carte veritabila, scrisa pe panza, care a fost fragmentata pentru infasarea unei mumii egiptene? Textul caligrafiat in negru si rosu, pe 12 coloane, provine din sec. I i.e.n. si contine circa 230 randuri, respectiv 1.200 de cuvinte lizibile. Repetitiile sugereaza un caracter ritual al textului. I se mai spune "calendarul religios" care prevede data si locul pentru fiecare zi a ceremoniilor dedicate zeitatilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 116 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 26 27 28

29

30 31 32 »
«

»