´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 30

Stiati ca... muzeul arheologic din ...

Stiati ca ...  muzeul arheologic din Zagreb, fondat in 1846, detine aproximativ 460.000 de exponate, printre care monumente de origine greaca si romana, medievale, egiptene, dar si o colectie numismatica, una dintre cele mai mari si maiimportante din Europa si din lume? Muzeul detine si o librarie impresionanta, cu peste 50.000 de volume.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 117 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... bestseller-ul secolului XV ...

Stiati ca ...  bestseller-ul secolului XV era o carte erotica numita "Povestea celor doi iubiti"? Carte, ce este citita si astazi, era scrisa de Aeneas Sylvius Piccolomini. Numele poate nu va pare cunoscut dar el a devenit mai tarziu Papa Pius al II-lea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 118 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... productiile indiene au ...

Stiati ca ...  productiile indiene au cel mai mare public din lume, 3 miliarde de oameni, record pe care Hollywoodul nu l-a atins-o niciodata?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 119 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Antonio Stradivarius 1644-1737 ...

Stiati ca ...  Antonio Stradivarius (1644-1737) a creat de-a lungul vietii circa 1200 de viori, perioada in care a tinut o stricta evidenta a acestora? La ora actuala mai exista doar jumatate dintre viorile stradivarius, fiecare fiind cotata la peste 5 milioane de dolari.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 120 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 27 28 29

30

31 32 33 »
«

»