´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 31

Stiati ca... cei patru presedinti ...

Stiati ca ...  cei patru presedinti americani sculptati pe muntele Rushmore, George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt si Abraham Lincoln, sunt "proiectati" sa reziste cel putin 7 milioane de ani de acum incolo?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 121 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... exista o copie ...

Stiati ca ...  exista o copie mai putin cunoscuta a Castelului Corvinilor din Hunedoara, aflata in Budapesta? Intre anii 1896 si 1908, fatada principala a Castelului Corvinilor (Huniazilor) a fost model pentru arhitectura Castelului Vajdahunyad, din Parcul Orasului, in Budapesta. Maghiarii au cladit ansamblul cu ocazia Expozitiei milenare, dedicata sarbatoririi a 1.000 de ani de la stabilirea stramosilor lor in Bazinul Panonic. In prezent, Castelul Vajdahunyad din Budapesta adaposteste un muzeu agricol, dar are si un rol cultural. Ansamblul din Parcul Orasului este format atat din castelul Vajdahunyad, dar si din constructii in stilurile baroc, romanic si renascentist, copii ale unor palate de pe teritoriile aflate in trecut sub stapanirea Imperiului Austro-Ungar.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 122 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... un portret realizat ...

Stiati ca ...  un portret realizat de pictorul Leonardo da Vinci a fost descoperit dupa 500 de ani intr-o colectie privata pastrata in seiful unei banci elvetiene? Pictura in ulei o infatiseaza pe Isabella d'Este, una dintre cele mai influente femei din Italia, in perioada renascentista.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 123 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... numele de himera ...

Stiati ca ...  numele de himera provine de la un monstru feminin din mitologia greaca, cu cap de leu, corp de capra si coada de sarpe?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 124 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 28 29 30

31

32 33 34 »
«

»