´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 31

Stiati ca... primul film in ...

Stiati ca ...  primul film in care a jucat Florin Piersic, "Ciulinii Baraganului", a fost nominalizat pentru premiul Palme d'Or de la Cannes? Pelicula, regizata de Louis Daquin si Gheorghe Vitanidis pe un scenariu scris de Alexandru Struteanu, Antoine Tudal si Louis Daquin, in anul 1957, a fost nominalizata la Premiile Festivalului de la Cannes, la sectiunea scenariu si dialog in anul 1958.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 121 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Katharine Hepburn este ...

Stiati ca ...  Katharine Hepburn este actrita care a castigat cele mai multe premii Oscar, de-a lungul vietii adjudecandu-si patru statuete? Katharine Hepburn a fost nominalizata de doisprezece ori pentru premiul Oscar si l-a castigat in patru randuri, cu filmele "Morning Glory" (1934), "Guess Who's Coming to Dinner" (1968), "The Lion in Winter" (1969, premiul a fost impartit cu Barbra Streisand) si "On Golden Pond" (1982). Dupa numarul nominalizarilor a fost intrecuta doar de Meryl Streep.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 122 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Mickey Mouse a ...

Stiati ca ...  Mickey Mouse a fost interzis, pentru un timp, in Romania? Filmele de desene animate cu Mickey Mouse au fost interzise in Romania in anul 1935. Motivatia legiuitorilor romani pentru hotararea lor de a nu permite difuzarea dragutului soricel pe ecranele cinematografelor din Romania a fost faptul ca marimea deosebit de mare a soricelului ar fi putut speria copiii care ar fi vizionat astfel de desene animate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 123 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Publius Ovidius a ...

Stiati ca ...  Publius Ovidius a fost un poet roman, cunoscut in romana sub numele de Ovidiu? Datorita perfectiunii formale a stilului, umorului fin si fanteziei creatoare a devenit unul dintre clasicii literaturii latine, alaturi de Horatiu si Virgiliu.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 124 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 28 29 30

31

32 33 34 »
«

»