´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 32

Stiati ca... cel mai lung ...

Stiati ca ...  cel mai lung film din lume, "Modern Times Forever", dureaza 10 zile?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 125 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Modern Times Forever ...

Stiati ca ...  Modern Times Forever este un film experimental despre ce s-ar putea intampla unei cladiri de-a lungul miilor de ani? Prima proiectie a avut loc chiar pe cladirea prezentata, Stora Enso din Helsinki, Finlanda. Filmul a detronat "Cinematron" un montaj de peste 167 de ore care prezinta in secvente de cate trei minute ce le-a trecut prin cap prietenilor regizorului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 126 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... primul film in ...

Stiati ca ...  primul film in care a jucat Florin Piersic, "Ciulinii Baraganului", a fost nominalizat pentru premiul Palme d'Or de la Cannes? Pelicula, regizata de Louis Daquin si Gheorghe Vitanidis pe un scenariu scris de Alexandru Struteanu, Antoine Tudal si Louis Daquin, in anul 1957, a fost nominalizata la Premiile Festivalului de la Cannes, la sectiunea scenariu si dialog in anul 1958.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 127 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Katharine Hepburn este ...

Stiati ca ...  Katharine Hepburn este actrita care a castigat cele mai multe premii Oscar, de-a lungul vietii adjudecandu-si patru statuete? Katharine Hepburn a fost nominalizata de doisprezece ori pentru premiul Oscar si l-a castigat in patru randuri, cu filmele "Morning Glory" (1934), "Guess Who's Coming to Dinner" (1968), "The Lion in Winter" (1969, premiul a fost impartit cu Barbra Streisand) si "On Golden Pond" (1982). Dupa numarul nominalizarilor a fost intrecuta doar de Meryl Streep.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 128 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 29 30 31

32

33 34 35 »
«

»