´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 35

Stiati ca... Batseba a fost ...

Stiati ca ...  "Batseba" a fost pentru Rembrandt Van Rijn un tablou inspirat de Hendrickje Stoffels si e intitulat dupa un personaj biblic? Rembrandt Van Rijn zugraveste clipa framantarii pe care Batseba o traieste in clipa in care este ispitita de regele David al Izraelului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 137 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Rembrandt si-a pictat ...

Stiati ca ...  Rembrandt si-a pictat 50 de autoportrete care reprezinta viata pictorului in toate etapele ei? Primul a fost facut in 1625, cand acesta nu avea inca 20 de ani, Rembrandt Van Rijn realizand autoportrete pana in ultimele zile ale mortii sale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 138 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... in anul 1634 ...

Stiati ca ...  in anul 1634, Rembrandt Van Rijn s-a casatorit cu Saskia van Uylenburgh, verisoara unui negustor de arta? Casatoria il ajuta sa intre in cercurile burgheziei din Amsterdam, insa viata cu Saskia va lua o turnura dramatica. Primii 3 copii ai lor mor, pentru ca in 1641 sa se nasca Titus, care reuseste sa evite problemele de sanatate. Mama sa si sotia lui Rembrandt Van Rijn se imbolnaveste de tuberculoza si moare la 14 iulie 1642, schimbandu-i stilul pictorului, care incepe sa picteze mult mai intunecat.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 139 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... manastirea Horezu sau ...

Stiati ca ...  manastirea Horezu (sau Hurezi) a fost ridicata intre anii 1690 si 1693, de catre Constantin Brancoveanu (1688 - 1714), in satul Romanii de Jos, orasul Horezu, la circa 40 de kilometri de Ramnicu Valcea, pe drumul ce duce spre Targu-Jiu?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 140 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 32 33 34

35

36 37 38 »
«

»