´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 37

Stiati ca... manastirea Neamt mai ...

Stiati ca ...  manastirea Neamt mai este denumita si "Ierusalimul ortodoxiei romane"? Aceasta este una dintre cele mai vechi stabilimente ortodoxe din Romania.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 145 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... manastirea Neamt a ...

Stiati ca ...  manastirea Neamt a fost datata prima oara in anul 1407, in vremea domniei lui Alexandru cel Bun, insa a fost construita in intregime in timpul domniei lui Stefan Cel Mare, fiind finalizata in 1497? Are hramul "Inaltarii Domnului" si se afla pe lista de lista propunerilor pentru patrimoniul mondial UNESCO inca din anul 1991.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 146 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... manastirea Curtea de ...

Stiati ca ...  manastirea Curtea de Arges a fost ctitorita de Neagoe Basarab, la inceputul secolului al XVI-lea, fiind situata in Curtea de Arges, la circa 40 de kilometri de Pitesti? Manastire de calugari, are hramul "Adormirea Maicii Domnului" si este cunoscuta pentru doua legende, cea a mesterului Manole si cea a Sfintei Filoteia, sarbatorita pe 7 decembrie, ale carei moaste se afla in aceasta manastire.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 147 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... in necropola regala ...

Stiati ca ...  in necropola regala aflata la Curtea de Arges sunt inmormantati regele Carol I si regina Elisabeta, regele Ferdinand si regina Maria si regele Carol al II-lea? Manastirea este de asemenea pe lista propunerilor pentru patrimoniul mondial UNESCO, incepand cu anul 1991.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 148 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 34 35 36

37

38 39 40 »
«

»