´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 40

Stiati ca... manastirea Tismana este ...

Stiati ca ...  manastirea Tismana este printre cele mai vechi asezamante monahale din Tara Romaneasca, fiind ridicata in a doua jumatate a secolului al XIV-lea, in stilul bizantin? "Maretul cuib al Basarabilor" sau "cea mai veche si mai mareata dintre manastirile de pe Olt", Manastirea Tismana are hramul "Adormirea Maicii Domnului" si se afla in localitatea cu acelasi nume din judetul Gorj, la circa 35 de kilometri de Targu-Jiu.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 157 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... manastirea Polovragi a ...

Stiati ca ...  manastirea Polovragi a fost ridicata la inceputul secolului al XVI-lea, in stil bizantin, fiind o manastire de maici? Situat la 55 de kilometri de Targu-Jiu, asezamantul are de asemenea hramul "Adormirii Maicii Domnului" si se afla in localitatea Polovragi, in apropiere de Cheile Oltetului si de Pestera Polovragi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 158 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... manastirea Putna este ...

Stiati ca ...  manastirea Putna este una dintre cele mai importante ctitorii ale lui Stefan cel Mare? Constructia a fost terminata in anul 1481, avand hramul "Adormirea Maicii Domnului". Manastirea a fost numita de Mihai Eminescu "Ierusalimul neamului romanesc", iar tot aici a fost inmormantat Stefan cel Mare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 159 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... constructia Bisericii Negre ...

Stiati ca ...  constructia Bisericii Negre din Brasov a inceput in anul 1383 si a fost finalizata in anul 1477? Initial biserica de rit catolic, edificiul de stil gotic a primit hramul Sfanta Maria, nume pe care l-a si purtat pana in anul 1689, cand a fost distrusa partial de un incendiu si a primit numele pe care il are in prezent. Biserica este cea mai mare constructie sacrala din tara, are cel mai mare clopot care exista in bisericile din Romania si este unul dintre cele mai mari lacase de cult din Europa Centrala si de Est. Are 89 de metri lungime, 38 de metri latime si 42 de metri inaltime, putand cuprinde in jur de 5.000 de persoane.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 160 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 37 38 39

40

41 42 43 »
«

»