´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 41

Stiati ca... Moscheea din Cordoba ...

Stiati ca ...  Moscheea din Cordoba a fost inceputa de emirul Abd ar-Rahman I in anul 785, ca simbol al puterii Islamului in Spania? ?Padurea de coloane?, peste 850, facute din granit, jasp si marmura, este unul dintre cele mai frumoase exemple de arhitectura islamica in lumea occidentala.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 161 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... anual organizatia Guinness ...

Stiati ca ...  anual, organizatia Guinness World Records studiaza aproximativ 50.000 de cereri de recunoastere a unui nou record, iar in total organizatia gazduieste in baza sa de date aproximativ 40.000 de recorduri? Dintre acestea, anual sunt publicate in Cartea Recordurilor aproximativ 4.000 de recorduri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 162 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... mai multe superlative ...

Stiati ca ...  mai multe superlative ce au aparut pentru prima data in paginile Cartii Recordurilor acum aproape 60 de ani se mentin pana astazi? Cea mai mare cladire de birouri din lume continua sa fie Pentagonul, finalizat in 1943, iar cel mai inalt om care a trait vreodata este tot Robert Pershing Wadlow, un american ce masura 2,72 metri in 1940.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 163 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... de-a lungul timpului ...

Stiati ca ...  de-a lungul timpului, Cartea Recordurilor Guinness a fost vanduta in 120 de milioane de copii in peste 100 de tari, stabilind ea insasi un record pentru "cea mai bine vanduta carte al carei continut este protejat de drepturi de autor" fiind depasita in vanzarile totale doar de Biblie, Coran si de Micuta Carte Rosie a lui Mao Zedong?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 164 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 38 39 40

41

42 43 44 »
«

»