´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 44

Stiati ca... binecunoscuta Cartea a ...

Stiati ca ...  binecunoscuta Cartea a Recordurilor (Guinness World Records) a aparut in urma une dispute pe tema vanatului cu pene? Pe 10 noiembrie 1951, directorul fabricii de bere Guinness de la acea vreme, Hugh Beaver, se afla la vanatoare alaturi de prietenii sai in Irlanda si dupa finalizarea partidei de vanatoare, Beaver a intrat intr-o disputa verbala cu amicii sai pe tema vanatului cu pene. Beaver sustinea ca cea mai rapida pasare vanata in Europa este ploierul auriu iar prietenii lui il contraziceau, moment in care Beaver si-a dat seama ca nu poate gasi raspunsul la intrebarea sa in enciclopedii si s-a gandit ca o carte in care sa se gaseasca raspunsurile la intrebarile de acest tip ar avea sanse sa devina populara.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 173 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... mai multe desene ...

Stiati ca ...  mai multe desene in carbune de Michelangelo au fost descoperite intr-o sala secreta de sub capela Medici din bazilica San Lorenzo din Florenta? Michelangelo, considerat un geniu al Renasterii italiene, a fost nevoit sa se ascunda in acea camera mica subterana, de doar sapte metri pe doi metri, timp de trei luni, in perioada atacului trupelor spaniole asupra acestui oras toscan in anul 1529. Artistul italian, condamnat la singuratate in acele luni, a acoperit peretii camerei cu schite, incercand sa isi stimuleze inspiratia in vederea unor opere viitoare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 174 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... cu mai mult ...

Stiati ca ...  cu mai mult de 300 de constructii, Muzeul Astra din Sibiu este pe locul 2 in topul celor mai mari muzee in aer liber din lume?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 175 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... biserica Neagra din ...

Stiati ca ...  biserica Neagra din Brasov este cea mai mare biserica gotica intre Viena si Istanbul?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 176 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 41 42 43

44

45 46 47 »
«

»