´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 46

Stiati ca... constructia templului de ...

Stiati ca ...  constructia templului de Aur a inceput in anul 1.500, cand al patrulea Guru al Sikhism-ului a marit aria lacului, fiind denumit apoi Piscina Nectarului Nemuririi?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 181 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... templul de Aur ...

Stiati ca ...  templul de Aur se afla inconjurat de un lac ce ofera o stare de liniste si pace, unde se spune ca Buddha venea sa mediteze?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 182 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... templul de Aur ...

Stiati ca ...  templul de Aur se afla in Punjab, India si este considerata unul din cele mai sacre sanctuare ale Sikhism-ului? Pentru adeptii acestei religii, el simbolizeaza libertatea si independenta spirituala.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 183 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... templul Borobudur a ...

Stiati ca ...  templul Borobudur a fost construit in secolul 19, cand olandezii au patruns in Indonezia? Acestia au gasit o veche ruina in inima junglei Java. Ei au descoperit complexul Borobudur, o gigantica structura construita din aproape 55.000 de metri cubi de piatra. De asemenea, templul are 2.700 de panouri in relief si 504 statui ce il reprezinta pe Buddha. Pana in zilele noastre, nimeni nu stie cand si de ce s-a construit si nici motivul pentru care el a fost abandonat. Exista pareri conform carora Templul Borobudum este de fapt o mare carte buddhista ce prezinta viata si principiile lui Buddha. Pentru a ajunge aici, pelerinii trebuie sa treaca de noua platforme si sa parcurga o distanta de aproape 15 kilometri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 184 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 43 44 45

46

47 48 49 »
«

»