´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 47

Stiati ca... istoria Acropolei incepe ...

Stiati ca ...  istoria Acropolei incepe o data cu istoria Atenei? Se spune ca atenienii au cerut zeilor daruri pentru a hotari care din ei va deveni zeul protector al orasului. Lupta cea mare s-a dat intre Poseidon, zeul marii si Atena, zeita intelepciunii si a razboiului. Castigatoare a fost Atena care a oferit atenienilor maslinul. Astfel, chiar si astazi, putem admira maiestria celor doua temple construite in cinstea celor doi zei. Cea mai mare constructie de pe Acropola, Parthenonul a fost templul Atenei, iar cea de-a doua constructie ca marime a fost templul zeului Poseidon, cunoscut sub numele de Erechteion.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 185 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... templul Vishnu din ...

Stiati ca ...  templul Vishnu din Srirangam sau Templul Sri Ranganathaswamy se gaseste in orasul indian Tiruchiapalli sau Trichy si este unul din cele mai mari si functionale temple din lume? Templul este inchinat lui Vishnu, unul din cei trei Zei din religia Hindu. Legenda spune ca acum mult timp, un intelept a poposit aici si a asezat pe pamant o statuie a lui Vishnu, in fata unui sarpe. A doua zi, el a descoperit ca nu mai poate misca statuia din loc, astfel s-a hotarat sa ridice in acel loc un templu. Peste secole, templul "a crescut", devenind unul dintre cele mai mari temple construite vreodata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 186 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... constructia templului de ...

Stiati ca ...  constructia templului de Aur a inceput in anul 1.500, cand al patrulea Guru al Sikhism-ului a marit aria lacului, fiind denumit apoi Piscina Nectarului Nemuririi?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 187 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... templul de Aur ...

Stiati ca ...  templul de Aur se afla inconjurat de un lac ce ofera o stare de liniste si pace, unde se spune ca Buddha venea sa mediteze?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 188 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 44 45 46

47

48 49 50 »
«

»