´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 48

Stiati ca... templul de Aur ...

Stiati ca ...  templul de Aur se afla in Punjab, India si este considerata unul din cele mai sacre sanctuare ale Sikhism-ului? Pentru adeptii acestei religii, el simbolizeaza libertatea si independenta spirituala.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 189 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... templul Borobudur a ...

Stiati ca ...  templul Borobudur a fost construit in secolul 19, cand olandezii au patruns in Indonezia? Acestia au gasit o veche ruina in inima junglei Java. Ei au descoperit complexul Borobudur, o gigantica structura construita din aproape 55.000 de metri cubi de piatra. De asemenea, templul are 2.700 de panouri in relief si 504 statui ce il reprezinta pe Buddha. Pana in zilele noastre, nimeni nu stie cand si de ce s-a construit si nici motivul pentru care el a fost abandonat. Exista pareri conform carora Templul Borobudum este de fapt o mare carte buddhista ce prezinta viata si principiile lui Buddha. Pentru a ajunge aici, pelerinii trebuie sa treaca de noua platforme si sa parcurga o distanta de aproape 15 kilometri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 190 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... templul Choin-in este ...

Stiati ca ...  templul Choin-in este cunoscut si pentru "podeaua cantareata" denumita si "uguisu-bari"? Podeaua a fost construita astfel incat calugarii sa fie atentionati de fiecare intrus.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 191 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... clopotul templului Choin-in ...

Stiati ca ...  clopotul templului Choin-in el cantareste 74 de tone si necesita participarea a 17 calugari pentru a-l pune in functiune?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 192 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 45 46 47

48

49 50 51 »
«

»