´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 49

Stiati ca... Shwedagon Pagoda este ...

Stiati ca ...  Shwedagon Pagoda este supranumit de localnici si Templul de Aur datorita turlelor ce sunt poleite cu aur curat? Acestea mai contin si peste 5.000 de diamante (de 76 k) si 2.000 de rubine.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 193 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... templul Prambanan este ...

Stiati ca ...  templul Prambanan este un templu hindu din centrul Javei, in Indonezia? Acesta a fost construit in anul 850 I.H. Templul este compus sin 8 sanctuare principale si ale 250 mai mici. Aproape pe toti peretii se pot observa desene si povestiri despre incarnarile lui Vishnu, precum si alte legende.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 194 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... nu se stie ...

Stiati ca ...  nu se stie cu exactitate data la care a fost construit templul Shwedagon Pagoda sau Pagoda din Myanmar? Insa legenda spune ca ar avea o vechime de 2.500 de ani, iar arheologii estimeaza ca ar fi fost construit undeva intre secolele 6 si 10.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 195 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... manastirea Tiger s ...

Stiati ca ...  manastirea Tiger's Nest se afla la aproape 920 de metri inaltime, pe o stanca in Valea Paro? Legenda spune ca Guru Rinpoche, considerat al doilea Buddha, a cazut de pe acea stanca direct pe spatele unei tigroaice. A scapat astfel cu viata si s-a retras intr-o pestera, locul unde astazi exista Manastirea. A fost construita in 1692 si renovata in 1998.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 196 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 46 47 48

49

50 51 52 »
«

»