´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 50

Stiati ca... peste un sfert ...

Stiati ca ...  peste un sfert din populatia Terrei apartine de religii ce includ Buddhism-ul, Hinduism-ul, Sikhism-ul si Taoism-ul? Aceste persoane merg sa se roage in temple, cu arhitecturi diverse, tot asa cum religiile sunt diferite intre ele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 197 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... basilica Sf Petru ...

Stiati ca ...  basilica Sf. Petru este situata in interiorul Cetatii Vatican si este cea mai mare biserica crestina din lume? Basilica a fost construita pe locul unde a fost torturat si inmormantat Sf. Petru, unul dintre cei doisprezece apostoli a lui Iisus. Sf. Petru a fost primul papa, mormantul acestuia se afla sub altarul bisericii iar de atunci majoritatea suveranilor pontifi au ajuns sa fie inmormantati in interiorul basilici.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 198 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... domul din Milano ...

Stiati ca ...  domul din Milano a fost construit intre anii 1386 si 1965 si este una dintre cele mai mari catedrale din lume? Construita in stil gotic catedrala este inchinata Fecioarei Maria. La inceputul secolului al XIX-lea Napoleon Bonaparte a cerut finalizarea lucrarilor, el fiind incoronat rege al Italiei in aceasta catedrala.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 199 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... catedrala catolica Notre ...

Stiati ca ...  catedrala catolica Notre Dame de Paris a fost construita incepand cu 1163 la dorinta episcopului de Paris Maurice de Sully? Construita in stilul gotic, catedrala se dorea a fi demna de rolul pe care il avea Franta si Parisul in Europa vremii respective. In 1345 constructia catedralei a luat sfarsit.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 200 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 47 48 49

50

51 52 53 »
«

»