´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 51

Stiati ca... nu se stie ...

Stiati ca ...  nu se stie cu exactitate data la care a fost construit templul Shwedagon Pagoda sau Pagoda din Myanmar? Insa legenda spune ca ar avea o vechime de 2.500 de ani, iar arheologii estimeaza ca ar fi fost construit undeva intre secolele 6 si 10.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 201 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... manastirea Tiger s ...

Stiati ca ...  manastirea Tiger's Nest se afla la aproape 920 de metri inaltime, pe o stanca in Valea Paro? Legenda spune ca Guru Rinpoche, considerat al doilea Buddha, a cazut de pe acea stanca direct pe spatele unei tigroaice. A scapat astfel cu viata si s-a retras intr-o pestera, locul unde astazi exista Manastirea. A fost construita in 1692 si renovata in 1998.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 202 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... peste un sfert ...

Stiati ca ...  peste un sfert din populatia Terrei apartine de religii ce includ Buddhism-ul, Hinduism-ul, Sikhism-ul si Taoism-ul? Aceste persoane merg sa se roage in temple, cu arhitecturi diverse, tot asa cum religiile sunt diferite intre ele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 203 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... basilica Sf Petru ...

Stiati ca ...  basilica Sf. Petru este situata in interiorul Cetatii Vatican si este cea mai mare biserica crestina din lume? Basilica a fost construita pe locul unde a fost torturat si inmormantat Sf. Petru, unul dintre cei doisprezece apostoli a lui Iisus. Sf. Petru a fost primul papa, mormantul acestuia se afla sub altarul bisericii iar de atunci majoritatea suveranilor pontifi au ajuns sa fie inmormantati in interiorul basilici.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 204 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 48 49 50

51

52 53 54 »
«

»