´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 51

Stiati ca... in anul 1831 ...

Stiati ca ...  in anul 1831 Victor Hugo a publicat cartea Cocosatul de la Notre Dame, o nuvela in care rolul princial il are cocosatul Quasimodo, clopotar al catedralei Notre Dame de Paris?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 201 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... un artist din ...

Stiati ca ...  un artist din Franta ghideza carabetii, niste gandaci care traiesc in apropierea lacurilor si obisnuiesc sa-si faca sarcofage stranii din scoici, nisip si pietre, sa-si construiasca locuinte din aur si pietre pretioase, care arata ca adevarate bijuterii? Francezul Hubert Duprat a profitat de calitatile de arhitect ale creaturilor si a inlocuit materialele cu foite de aur, perle si alte nestemate. Insectele s-au adaptat cu usurinta si au creat adevarate opere de arta.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 202 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... vizitarea unor locuri ...

Stiati ca ...  vizitarea unor locuri istorice purtand tocuri inalte este absolut interzisa in Grecia? Aceasta lege a fost instituita la nivel local de teama ca aceste accesorii ar putea deteriora monumentele antice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 203 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... cel mai bine ...

Stiati ca ...  cel mai bine prezervat oras medieval din Scandinavia, Visby, a fost centrul principal al Ligii Hanseatice din Marea Baltica, intre secolele XII si XIV? Liga Hanseatica a fost o alianta a breslelor comerciale care au stabilit si mentinut un monopol comercial extins asupra intregii Mari Baltice si a unei buni parti a Europei nordice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 204 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 48 49 50

51

52 53 54 »
«

»