´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 52

Stiati ca... domul din Milano ...

Stiati ca ...  domul din Milano a fost construit intre anii 1386 si 1965 si este una dintre cele mai mari catedrale din lume? Construita in stil gotic catedrala este inchinata Fecioarei Maria. La inceputul secolului al XIX-lea Napoleon Bonaparte a cerut finalizarea lucrarilor, el fiind incoronat rege al Italiei in aceasta catedrala.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 205 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... catedrala catolica Notre ...

Stiati ca ...  catedrala catolica Notre Dame de Paris a fost construita incepand cu 1163 la dorinta episcopului de Paris Maurice de Sully? Construita in stilul gotic, catedrala se dorea a fi demna de rolul pe care il avea Franta si Parisul in Europa vremii respective. In 1345 constructia catedralei a luat sfarsit.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 206 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... in anul 1831 ...

Stiati ca ...  in anul 1831 Victor Hugo a publicat cartea Cocosatul de la Notre Dame, o nuvela in care rolul princial il are cocosatul Quasimodo, clopotar al catedralei Notre Dame de Paris?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 207 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... un artist din ...

Stiati ca ...  un artist din Franta ghideza carabetii, niste gandaci care traiesc in apropierea lacurilor si obisnuiesc sa-si faca sarcofage stranii din scoici, nisip si pietre, sa-si construiasca locuinte din aur si pietre pretioase, care arata ca adevarate bijuterii? Francezul Hubert Duprat a profitat de calitatile de arhitect ale creaturilor si a inlocuit materialele cu foite de aur, perle si alte nestemate. Insectele s-au adaptat cu usurinta si au creat adevarate opere de arta.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 208 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 49 50 51

52

53 54 55 »
«

»