´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 54

Stiati ca... cele mai vechi ...

Stiati ca ...  cele mai vechi picturi rupestre sunt cele de la Grotte Chauvet din Franta, de acum 32.000 de ani, fiind gravate si pictate cu ocru rosu si pigment negru si sunt reprezentari de cai, rinoceri, bizoni si mamuti?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 213 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... tabloul Rideau Cruchon ...

Stiati ca ...  tabloul "Rideau, Cruchon et Compotier" a fost pictat de Paul Cezanne intre anii 1893-1894? Tabloul lui Cezanne a uimit prin culoare si expresivitate. Pictura a fost vanduta in schimbul sumei de 60.5 milioane de dolari la Sotheby, New York, in mai 1999. Cumparatorul a fost "The Whitneys", una dintre cele mai instarite familii americane. Mai tarziu insa, tabloul a fost vandut din nou, cu pret "promotional".

Curiozitati: Curiozitatea numarul 214 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... portretul Artistului fara ...

Stiati ca ...  portretul "Artistului fara barba" este de fapt unul dintre numeroasele autoportrete ale pictorului olandez Vincent van Gogh, pe care le-a creat in Saint-Remy-de-Provence, Franta, in septembrie 1889? Pictura in ulei a fost realizata imediat dupa ce Van Gogh isi indepartase parul facial, ceea ce face aceasta opera deosebita de celelalte, care il reprezinta pe artist cu barba. Cand a fost vandut contra sumei de 65 de milioane de dolari la Christie's, in New York, tabloul a devenit unul dintre cele mai valoroase din lume.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 215 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... tabloul Les Noces ...

Stiati ca ...  tabloul "Les Noces de Pierrette" a fost pictat in Perioada Albastra de Pablo Picasso, timp in care artistul spaniol a suferit din cauza saraciei, confruntandu-se totodata cu depresia cauzata de sinuciderea bunului sau prieten, Carlos Casagemas, in 1901? Aceasta piesa a fost vanduta in 1989, in Franta, unui om de afaceri asiatic foarte bogat, la pretul de 51.7 milioane de dolari.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 216 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 51 52 53

54

55 56 57 »
«

»