´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 55

Stiati ca... tabloul Masacre of ...

Stiati ca ...  tabloul "Masacre of Innocents" a fost pictat de Peter Paul Rubens in anul 1611, iar pretul de vanzare a fost de 78 milioane de dolari?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 217 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Irises este un ...

Stiati ca ...  "Irises" este un tablou pictat de Vincent van Gogh in ultimul an inainte de moartea sa? Aceasta pictura a fost vanduta contra sumei de 78,4 milioane de dolari muzeului Getty din Los Angeles.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 218 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... tabloul Dora Maar ...

Stiati ca ...  tabloul "Dora Maar au Chat" o reprezinta pe iubita artistului, Dora Maar? A fost cumparat in anul 2006 la New York de o persoana necunoscuta care a participat la o licitatie, unde a lasat 95,2 milioane de dolari in schimbul tabloului. Suma de start a licitatiei a fost de 50 de milioane.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 219 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... tabloul Garcon r ...

Stiati ca ...  tabloul "Garcon r la Pipe" a fos pictat de Picasso la varsta de 24 de ani, inainte de perioada sa cubista, cea mai importanta pentru artist? De aceea, pretul operei a fost surprinzator de scazut, tabloul nefiind considerat dintre cele mai scumpe semnate de Picasso. A fost totusi achizitionat in schimbul sumei de 106 milioane de dolari.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 220 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 52 53 54

55

56 57 58 »
«

»