´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 56

Stiati ca... portretul Artistului fara ...

Stiati ca ...  portretul "Artistului fara barba" este de fapt unul dintre numeroasele autoportrete ale pictorului olandez Vincent van Gogh, pe care le-a creat in Saint-Remy-de-Provence, Franta, in septembrie 1889? Pictura in ulei a fost realizata imediat dupa ce Van Gogh isi indepartase parul facial, ceea ce face aceasta opera deosebita de celelalte, care il reprezinta pe artist cu barba. Cand a fost vandut contra sumei de 65 de milioane de dolari la Christie's, in New York, tabloul a devenit unul dintre cele mai valoroase din lume.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 221 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... tabloul Les Noces ...

Stiati ca ...  tabloul "Les Noces de Pierrette" a fost pictat in Perioada Albastra de Pablo Picasso, timp in care artistul spaniol a suferit din cauza saraciei, confruntandu-se totodata cu depresia cauzata de sinuciderea bunului sau prieten, Carlos Casagemas, in 1901? Aceasta piesa a fost vanduta in 1989, in Franta, unui om de afaceri asiatic foarte bogat, la pretul de 51.7 milioane de dolari.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 222 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... tabloul Masacre of ...

Stiati ca ...  tabloul "Masacre of Innocents" a fost pictat de Peter Paul Rubens in anul 1611, iar pretul de vanzare a fost de 78 milioane de dolari?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 223 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Irises este un ...

Stiati ca ...  "Irises" este un tablou pictat de Vincent van Gogh in ultimul an inainte de moartea sa? Aceasta pictura a fost vanduta contra sumei de 78,4 milioane de dolari muzeului Getty din Los Angeles.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 224 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 53 54 55

56

57 58 59 »
«

»