Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 57

Stiati ca... tabloul Dora Maar ...

Stiati ca ...  tabloul "Dora Maar au Chat" o reprezinta pe iubita artistului, Dora Maar? A fost cumparat in anul 2006 la New York de o persoana necunoscuta care a participat la o licitatie, unde a lasat 95,2 milioane de dolari in schimbul tabloului. Suma de start a licitatiei a fost de 50 de milioane.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 225 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... tabloul Garcon r ...

Stiati ca ...  tabloul "Garcon r la Pipe" a fos pictat de Picasso la varsta de 24 de ani, inainte de perioada sa cubista, cea mai importanta pentru artist? De aceea, pretul operei a fost surprinzator de scazut, tabloul nefiind considerat dintre cele mai scumpe semnate de Picasso. A fost totusi achizitionat in schimbul sumei de 106 milioane de dolari.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 226 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... tabloul Doctorul Gachet ...

Stiati ca ...  tabloul "Doctorul Gachet" a fot pictat in anul 1890 de renumitul pictor impresionist Van Gogh? O suta de ani mai tarziu opera a fost cumparata de omul de afaceri japonez Ryoei Saito, in schimbul sumei de 82,5 milioane de dolari. Van Gogh a pictat doua versiuni ale acestui tablou, cu foarte mici diferente de culoare, cel de-al II-lea exemplar aflandu-se la Musee dOrsay in Paris. Omul de afaceri a socat lumea intreaga cand a declarat ca isi doreste ca tabloul sa fie incinerat odata cu el atunci cand va muri. Mai tarziu a revenit asupra acestei declaratii spunand ca a folosit doar o figura de stil. Saito a murit in anul 1996, iar tabloul este inca intact.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 227 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... tabloul lui Gustav ...

Stiati ca ...  tabloul lui Gustav Klimt "Adela Bloch-Bauer I" este considerat una din capodoperele artistului? Piesa a fost vanduta in iunie 2006 la o licitatie care a avut loc in New York, pentru fabuloasa suma de 135 milioane de dolari. Adele Block-Bauer este singurul model pe care Klimt l-a imortalizat in doua tablouri. Cea de-a doua pictura a fost realizata in anul 1912 si se numeste Adele Bloch-Bauer II. Gustav Klimt este cel mai renumit pictor simbolist austriac.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 228 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 54 55 56

57

58 59 60 »
«

»