´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 57

Stiati ca... Paul Cezanne 1839-1906 ...

Stiati ca ...  Paul Cezanne 1839-1906 a fost un artist francez al curentului Post-Impresionist a carui munca a ajutat la tranzitia dintre conceptia din secolul XIX spre o cu totul alta lume a artei in secolul XX? Cezanne formeaza podul dintre Impresionismul secolului XIX si Cubismul secolului XX. In timp ce lucra pe teren o furtuna l-a prins pe Cezanne, insa acesta a hotarat sa lucreze mai mult de doua ore chiar daca ploua. Pe drumul spre casa a lesinat si a fost dus de un sofer care era in trecere pana unde locuia. Ingrijitoarea a incercat sa ii faca circulatia sa revina si a reusit intr-un final, insa dupa o zi Cezanne a murit din cauza penumoniei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 225 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Claude Monet 1840-1926 ...

Stiati ca ...  Claude Monet 1840-1926 a fost fondaturul impresionismului francez si cel mai consistent si prolific practicant al filosofiei curentului impresionist de exprimare a propriilor perceptii prin natura? Numele de impresionism reiese din titlul unei picturi numita Impresie, Rasarit. A murit de cancer de plamani la varsta de 86 de ani. Acesta a insistat ca ceremonia de inmormantare sa fie simpla si de aceea au fost prezenti acolo doar 50 de oameni. Casa lui este una dintre principalele atractii din Giverny, fiind vizitata de turisti din toata lumea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 226 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Andy Warhol 1928-1987 ...

Stiati ca ...  Andy Warhol 1928-1987 a fost un pictor american foarte celebru, fiind cunoscut mai ales pentru ca a fost liderul Miscarii Pop? Warhol a fost subiectul a numeroase expozitii, carti, articole si filme documentare. El a spus celebra expresie "15 minute de faima". Cel mai mare pret platit pentru o pictura de-a sa a fost 100 de milioane de dolari, pret atins pana in prezent doar de Picasso, Van Gogh, Renoir sau Klimt.Deoarece Wathol amana mereu vizita unui medic din cauza problemei sale cu vezica biliara din cauza ca ii era frica sa intre in spitale si sa vada doctori, moare din cauza unei aritmii cardiace post operatorii, in timpul somnului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 227 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Peter Paul Rubens ...

Stiati ca ...  Peter Paul Rubens 1577-1640 a fost un pictor celebru al curentului Baroc, ce propunea miscare, culoare si senzualitate? Rubens a fost un artist prolific. Operele sale abordau mai mult teme religioase, istorice, mitologice si de vanatoare. Picta portrete in special ale prietenilor sai si la o varsta mai inaintata incepuse sa picteze si peisaje. A realizat designul pentru tapete si printuri si chiar pentru casa sa. Rubens a murit de guta.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 228 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 54 55 56

57

58 59 60 »
«

»